101 esinettä -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

26,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2016
  • Sivut: 210

Lisätiedot

101 esinettä -julkaisussa pääosassa ovat Turun museokeskuksen ainutlaatuiset kokoelmat. Teoksen innoittaja on ollut konkreettinen materiaalisen ja visuaalisen kulttuurin parissa tehtävä työ. Kiehtovat esineet tulevat upeissa koko sivun valokuvissa lähelle lukijaa. Kirjaan valitut esineet ovat osin pitkän pohdinnan tuloksia ja osin onnekkaita löytöjä. Mukana on kokoelmien helmiä ja vähemmän tunnettuja harvinaisuuksia. Kirja kurkistaa ennakkoluulottomalla otteella myös museotyön kulisseihin: sadan ja yhden tekstin kirjoittamiseen ovat osallistuneet niin eri aiheiden tutkijat, konservaattorit, asiakaspalvelun ammattilaiset, oppaat kuin harjoittelijatkin. Erilaiset esineet muodostavat yhdessä mielikuvitusta kutkuttavia kokonaisuuksia ja erikoisia vastakkainasetteluja. Näkökulmaa vaihdetaan maalta kaupunkiin, terveydestä sairauteen, lasten leikeistä vallan kamareihin, kauneusihanteista käyttövaatteisiin ja taidekäsityöstä tehtaisiin. Samalla käy ilmi miten erityisen matkan osa esineistä on kulkenut ennen valikoitumistaan museokokoelman osaksi. 101 esinettä juhlii sata vuotta täyttävän Suomen rikasta historiaa ja Turun moniäänistä menneisyyttä nostamalla esiin mielenkiintoisia tarinoita, arkisia ahertajia ja koskettavia kohtaloita.

Lisätiedot

Kuvaus 101 esinettä -julkaisussa pääosassa ovat Turun museokeskuksen ainutlaatuiset kokoelmat. Teoksen innoittaja on ollut konkreettinen materiaalisen ja visuaalisen kulttuurin parissa tehtävä työ. Kiehtovat esineet tulevat upeissa koko sivun valokuvissa lähelle lukijaa. Kirjaan valitut esineet ovat osin pitkän pohdinnan tuloksia ja osin onnekkaita löytöjä. Mukana on kokoelmien helmiä ja vähemmän tunnettuja harvinaisuuksia. Kirja kurkistaa ennakkoluulottomalla otteella myös museotyön kulisseihin: sadan ja yhden tekstin kirjoittamiseen ovat osallistuneet niin eri aiheiden tutkijat, konservaattorit, asiakaspalvelun ammattilaiset, oppaat kuin harjoittelijatkin. Erilaiset esineet muodostavat yhdessä mielikuvitusta kutkuttavia kokonaisuuksia ja erikoisia vastakkainasetteluja. Näkökulmaa vaihdetaan maalta kaupunkiin, terveydestä sairauteen, lasten leikeistä vallan kamareihin, kauneusihanteista käyttövaatteisiin ja taidekäsityöstä tehtaisiin. Samalla käy ilmi miten erityisen matkan osa esineistä on kulkenut ennen valikoitumistaan museokokoelman osaksi. 101 esinettä juhlii sata vuotta täyttävän Suomen rikasta historiaa ja Turun moniäänistä menneisyyttä nostamalla esiin mielenkiintoisia tarinoita, arkisia ahertajia ja koskettavia kohtaloita.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Turun museokeskus
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1797-9633
Sivumäärä 210
ISBN 9789515951922
Ilmestymisvuosi 2016
Tilausnumero 8338085
Asiasanat esineet, historia, kokoelmat, museoesineet, museot, tietokirjallisuus, Turku, Turun museokeskus, Rahatiede Mitalitiede
Alanimike 8338085

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: 101 esinettä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot