1917 - Ilkka Malmberg

Samaan aikaan toisaalla

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Malmberg, Ilkka
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2017
  • Sivut: 281

Lisätiedot

Kun Suomi itsenäistyi 6.12.1917, se oli mitätön tapahtuma. Eduskunta teki päätöksen muiden päätösten ohessa, ja Helsingin Sanomissa asiasta mainittiin lyhyesti kahdella palstalla. Mutta muualla tapahtui jännittävämpiä asioita. Alkuvuodesta Snappertunassa unissasaarnaaja Maria Åkerblom ennustaa kauhistuneelle kuulijakunnalleen myllerrysten ja sekasorron aikojen olevan kohta tulossa. Samaan aikaan Zürichissä kirjaston ja kolkon kotinsa väliä vaeltaa knallipäinen Lenin. Hän on masentunut, sillä vallankumous tuntuu karkaavan yhä kauemmas. Tuskin hän pääsee sitä eläissään näkemään. Myös Mannerheimiä masentaa. Hän täyttää 50 vuotta, Moldovassa, ja kaikki jännittävä tuntuu olevan kohta ohitse. Hän on jo vanha mies. Leninin kanssa samassa korttelissa järjestävät dadaistit päättömiä näytäntöjään, parin sadan kilometrin päässä tykit jauhavat Verdunia muusiksi. Franz Kafka haluaa rintamalle, pieni Edith Piaf on heitteillä nälkää näkevässä Pariisissa, pulleaa pikku Frank Sinatraa lellitään, Arvo Ylppö innostuu imetyksestä, Donald Trumpin isoisä on rikastunut perustamalla bordelleja kullankaivajille Klondykessa ja on nyt parturina Manhattanilla, ja Heinolassa nuori runoilija Uuno Kailas kärsii syyllisyyttä masturbaatiosta. Helsingin Sanomien toimittaja Ilkka Malmberg kertoo, mitä kaikkea vuoden 1917 aikana oikein tapahtui.

Lisätiedot

Kuvaus Kun Suomi itsenäistyi 6.12.1917, se oli mitätön tapahtuma. Eduskunta teki päätöksen muiden päätösten ohessa, ja Helsingin Sanomissa asiasta mainittiin lyhyesti kahdella palstalla. Mutta muualla tapahtui jännittävämpiä asioita. Alkuvuodesta Snappertunassa unissasaarnaaja Maria Åkerblom ennustaa kauhistuneelle kuulijakunnalleen myllerrysten ja sekasorron aikojen olevan kohta tulossa. Samaan aikaan Zürichissä kirjaston ja kolkon kotinsa väliä vaeltaa knallipäinen Lenin. Hän on masentunut, sillä vallankumous tuntuu karkaavan yhä kauemmas. Tuskin hän pääsee sitä eläissään näkemään. Myös Mannerheimiä masentaa. Hän täyttää 50 vuotta, Moldovassa, ja kaikki jännittävä tuntuu olevan kohta ohitse. Hän on jo vanha mies. Leninin kanssa samassa korttelissa järjestävät dadaistit päättömiä näytäntöjään, parin sadan kilometrin päässä tykit jauhavat Verdunia muusiksi. Franz Kafka haluaa rintamalle, pieni Edith Piaf on heitteillä nälkää näkevässä Pariisissa, pulleaa pikku Frank Sinatraa lellitään, Arvo Ylppö innostuu imetyksestä, Donald Trumpin isoisä on rikastunut perustamalla bordelleja kullankaivajille Klondykessa ja on nyt parturina Manhattanilla, ja Heinolassa nuori runoilija Uuno Kailas kärsii syyllisyyttä masturbaatiosta. Helsingin Sanomien toimittaja Ilkka Malmberg kertoo, mitä kaikkea vuoden 1917 aikana oikein tapahtui.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Helsingin Sanomat
Tekijä Malmberg, Ilkka
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 281
ISBN 9789525557800
Ilmestymisvuosi 2017
Tilausnumero 8353772
Asiasanat 1917, henkilöhistoria, historia, maailmanhistoria, Suomi, tapahtumat, tietokirjallisuus, vuosi, Maailmanhistoria: Eurooppa
Alanimike 8353772

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: 1917

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot