Äänekäs kevät -

ekokriittinen kirjallisuudentutkimus

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

27,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 263

Lisätiedot

Miten kaunokirjallisuus heijastelee suhdettamme luontoon? Kuinka erilaiset esitystavat vaikuttavat luontosuhteeseemme? Onko ympäristökysymys myös kirjallisuudentutkimuksen kysymys? Äänekäs kevät on ensimmäinen suomenkielinen esitys ekokriittisestä kirjallisuuden tutkimuksesta ja sen metodologiasta. Teos syventää ja moni puolistaa kirjallisuudentutkimuksen teoriaa ja soveltaa eko kriit tistä lähestymistapaa myös suomalaiseen kaunokirjal lisuuteen. Kokoelmassa pureudutaan tutkimussuunnan keskeisiin kysymyksiin: muun muassa ekokritiikin ja ekokriittisen tulkinnan määrittelyyn, estetiikan ja etiikan ongelmiin, luonnon suku puolittumiseen sekä kielen ja luonnon suhteeseen.

Lisätiedot

Kuvaus Miten kaunokirjallisuus heijastelee suhdettamme luontoon? Kuinka erilaiset esitystavat vaikuttavat luontosuhteeseemme? Onko ympäristökysymys myös kirjallisuudentutkimuksen kysymys? Äänekäs kevät on ensimmäinen suomenkielinen esitys ekokriittisestä kirjallisuuden tutkimuksesta ja sen metodologiasta. Teos syventää ja moni puolistaa kirjallisuudentutkimuksen teoriaa ja soveltaa eko kriit tistä lähestymistapaa myös suomalaiseen kaunokirjal lisuuteen. Kokoelmassa pureudutaan tutkimussuunnan keskeisiin kysymyksiin: muun muassa ekokritiikin ja ekokriittisen tulkinnan määrittelyyn, estetiikan ja etiikan ongelmiin, luonnon suku puolittumiseen sekä kielen ja luonnon suhteeseen.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Toimittaja Lahtinen, Toni - Lehtimäki, Markku
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0562-6129
Sivumäärä 263
ISBN 9789517469814
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8426051
Asiasanat ekofeminismi, ekokritiikki, karnevalismi, kaunokirjallisuus, kertomakirjallisuus, kieli, kirjallisuudentutkimus, luonnonkuvaus, luonto, luontosuhde, lyriikka, maisema, metafora, satiiri, tietokirjallisuus, ympäristöaktivismi, ympäristöestetiikka, ympäris
Alanimike 8426051

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Äänekäs kevät

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot