Aapisen ja katekismuksen tavaamisesta itsenäiseen lukemiseen - Tuija Laine

Rahvaan lukukulttuurin kehitys varhaismodernina aikana

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

27,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Laine, Tuija
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2017
  • Sivut: 210

Lisätiedot

Aapisen ja katekismuksen tavaamisesta itsenäiseen lukemiseen luotaa kansanihmisten lukemiskulttuuria 1600-luvulta 1800-luvun alkuun. Tuona aikana lukeminen kehittyi pikkuhiljaa katekismuksen tekstien toistolukemisesta kohti monipuolisempien, usein edelleen uskonnollisten tekstien, kuten hartauskirjojen, postillojen ja Raamatun itsenäistä lukemista ja jopa niiden synnyttämien lukukokemusten ylös kirjaamista. Teos on tieteellinen tutkimus, joka on tarkoitettu kaikille lukemisen historiasta kiinnostuneille. Se valottaa lukemisen historian tutkimukseen liittyviä näkökulmia, kokoaa yhteen varhaisemman suomalaisen lukemistutkimuksen tuloksia ja tuo uutta tietoa tavallista kansaa varten kirjoitetuista kirjoista sekä niiden käyttötarkoituksesta ja levinneisyydestä.

Lisätiedot

Kuvaus Aapisen ja katekismuksen tavaamisesta itsenäiseen lukemiseen luotaa kansanihmisten lukemiskulttuuria 1600-luvulta 1800-luvun alkuun. Tuona aikana lukeminen kehittyi pikkuhiljaa katekismuksen tekstien toistolukemisesta kohti monipuolisempien, usein edelleen uskonnollisten tekstien, kuten hartauskirjojen, postillojen ja Raamatun itsenäistä lukemista ja jopa niiden synnyttämien lukukokemusten ylös kirjaamista. Teos on tieteellinen tutkimus, joka on tarkoitettu kaikille lukemisen historiasta kiinnostuneille. Se valottaa lukemisen historian tutkimukseen liittyviä näkökulmia, kokoaa yhteen varhaisemman suomalaisen lukemistutkimuksen tuloksia ja tuo uutta tietoa tavallista kansaa varten kirjoitetuista kirjoista sekä niiden käyttötarkoituksesta ja levinneisyydestä.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Tekijä Laine, Tuija
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 210
ISBN 9789522228628
Ilmestymisvuosi 2017
Tilausnumero 8345083
Asiasanat aapiset, historia, kansanopetus, katekismukset, kirjahistoria, lapset, lukeminen, lukutaito, nuoret, opetus, pietismi, rippikoulu, tietokirjallisuus, Kirja-ala
Alanimike 8345083

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Aapisen ja katekismuksen tavaamisesta itsenäiseen lukemiseen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot