Aarre saviastioissa -

Qumranin tekstit avautuvat

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

57,10 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 420

Lisätiedot

Qumranin tekstikääröt löydettiin Kuolleenmeren läheisistä luolista jo 1940-50-luvuilla, mutta kaikki tekstit on julkaistu vasta 2000-luvulla. Nyt tutkijat pääsevät vapaasti arvioimaan koko rikasta kokonaisuutta. Yli 900 käsikirjoitusta käsittävä kokoelma on syntynyt ajanlaskun alun molemmin puolin. Kokoelma sisältää Raamatun kirjojen kopioita, juutalaisia rukouksia, viisaustekstejä, astrologiaa, kalentereita, laintulkintaa ja Qumranin liikkeen omia sääntöjä. Pohjoismaisena yhteistyönä syntynyt ajankohtainen teos kyseenalaistaa vallalla olleen käsityksen pienestä eristyneestä Qumranin yhteisöstä ja tuo tekstit vuoropuheluun koko ajanlaskun alun juutalaisuuden kanssa. Kirjoittajat ovat kansainvälisesti arvostettuja tutkijoita. Kirjan ydinkohdat · Teos tarjoaa lukijalle opastetun kierroksen Qumraniin, sen arkeologiaan, kirjastoon ja tutkimukseen. · Luotettavaa ja uutta tietoa ajanlaskun alun juutalaisuudesta ja juutalaisesta ryhmittymästä, joka halusi saada aikaan sekä hengellisen että sosiaalisen muutoksen. · Kirja on syntynyt ainutlaatuisen pohjoismaisen tutkimusyhteistyön tuloksena ja julkistetaan samana keväänä myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Lisätiedot

Kuvaus Qumranin tekstikääröt löydettiin Kuolleenmeren läheisistä luolista jo 1940-50-luvuilla, mutta kaikki tekstit on julkaistu vasta 2000-luvulla. Nyt tutkijat pääsevät vapaasti arvioimaan koko rikasta kokonaisuutta. Yli 900 käsikirjoitusta käsittävä kokoelma on syntynyt ajanlaskun alun molemmin puolin. Kokoelma sisältää Raamatun kirjojen kopioita, juutalaisia rukouksia, viisaustekstejä, astrologiaa, kalentereita, laintulkintaa ja Qumranin liikkeen omia sääntöjä. Pohjoismaisena yhteistyönä syntynyt ajankohtainen teos kyseenalaistaa vallalla olleen käsityksen pienestä eristyneestä Qumranin yhteisöstä ja tuo tekstit vuoropuheluun koko ajanlaskun alun juutalaisuuden kanssa. Kirjoittajat ovat kansainvälisesti arvostettuja tutkijoita. Kirjan ydinkohdat · Teos tarjoaa lukijalle opastetun kierroksen Qumraniin, sen arkeologiaan, kirjastoon ja tutkimukseen. · Luotettavaa ja uutta tietoa ajanlaskun alun juutalaisuudesta ja juutalaisesta ryhmittymästä, joka halusi saada aikaan sekä hengellisen että sosiaalisen muutoksen. · Kirja on syntynyt ainutlaatuisen pohjoismaisen tutkimusyhteistyön tuloksena ja julkistetaan samana keväänä myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Kirjapaja
Toimittaja Jokiranta, Jutta
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 420
ISBN 9789516077959
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 1
Tilausnumero 8449547
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat arkeologia, eksegetiikka, essealaiset, etiikka, haudat, historia, identiteetti, juutalaiset, juutalaisuus, K-kirjat, käsikirjoitukset, muinaisjäännökset, Palestiina, pyhät kirjat, Qumranin kirjoitukset, Raamattu, seurakuntaelämä, teologia, tutkimushistor
Alanimike 8449547

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Aarre saviastioissa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot