Aatetaistoa ja jymyuutisia - Jyrki Pietilä

tamperelaisia sanomalehti-ilmiöitä 1800-luvulta vuosituhannen vaihteeseen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

31,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Pietilä, Jyrki
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 240

Lisätiedot

Tampereen lehdistön vaiheet ensi kertaa yksissä kansissa! Tämä monipuolisesti kuvitettu teos on ensimmäinen kirjamuotoinen esitys Tampereen sanomalehdistön historiasta. Kansalaissota 1918 tuhosi Tampereen Sanomien toimitalon Hämeenkadulta. Pula-aikana Eljas Erkko veti tukensa lehdeltä. Ja lehti haudattiin 1939, kun kaikki sen toimittajat kutsuttiin rintamalle. Onko kyseessä koko maankin huono-onnisin sanomalehti, kysyy Jyrki Pietilä teoksessaan. Tai mitä sanovat nykyihmiselle lehdennimet Häme-Karjala, Isäntä, Koi, Kristillinen Työkansa, Suomen Pienviljelijä, Tammerfors, Tampere tai Työväen Lehti? Kirjoittaja, FT, YL Jyrki Pietilä on tamperelainen viestintäkouluttaja ja vapaa kirjoittaja, jonka journalistiikan väitöskirja (JY) käsitteli sanomalehtijournalismin kehitystä 1700-luvun lopulta vuosituhannen taitteeseen.

Lisätiedot

Kuvaus Tampereen lehdistön vaiheet ensi kertaa yksissä kansissa! Tämä monipuolisesti kuvitettu teos on ensimmäinen kirjamuotoinen esitys Tampereen sanomalehdistön historiasta. Kansalaissota 1918 tuhosi Tampereen Sanomien toimitalon Hämeenkadulta. Pula-aikana Eljas Erkko veti tukensa lehdeltä. Ja lehti haudattiin 1939, kun kaikki sen toimittajat kutsuttiin rintamalle. Onko kyseessä koko maankin huono-onnisin sanomalehti, kysyy Jyrki Pietilä teoksessaan. Tai mitä sanovat nykyihmiselle lehdennimet Häme-Karjala, Isäntä, Koi, Kristillinen Työkansa, Suomen Pienviljelijä, Tammerfors, Tampere tai Työväen Lehti? Kirjoittaja, FT, YL Jyrki Pietilä on tamperelainen viestintäkouluttaja ja vapaa kirjoittaja, jonka journalistiikan väitöskirja (JY) käsitteli sanomalehtijournalismin kehitystä 1700-luvun lopulta vuosituhannen taitteeseen.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Mediapinta
Tekijä Pietilä, Jyrki
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 240
ISBN 9789522351296
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8345983
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat historia, journalismi, lehdistö, sanomalehdet, Tampere, Tampereen sanomat (sanomalehti), tietokirjallisuus, Joukkotiedotus
Alanimike 8345983

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Aatetaistoa ja jymyuutisia

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot