Abstraktin taiteen tekijäksi - Eva-Johanna Mäkinen

mikrohistoriallinen elämäkertatutkimus Liisa Rautiaisesta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

62,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Mäkinen, Eva-Johanna
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2012
  • Sivut: 233

Lisätiedot

Kemissä vuonna 1919 syntynyttä kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Liisa Rautiaista on kutsuttu Lapin taiteen Grand Old Ladyksi. Hänelle myönnettiin vuonna 1992 Lapin yliopiston taiteen kunniatohtorin arvo hänen ansioistaan kuvataiteilijana ja kuvataideopetuksen kehittäjänä Pohjois-Suomessa. Hänet tunnetaan luomisvoimaltaan ehtymättömänä taiteilijana ja innostavana opettajana. Hän on osallistunut vuodesta 1947 alkaen näyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Pessi Rautio kirjoitti kritiikissään vuonna 1998: "Mutta että Kemistä löytyy vielä näin taitava maalari!" Tämä väitöskirjatutkimus on mikrohistoriallinen elämäkertatutkimus Liisa Rautiaisesta. Tutkimus perustuu taiteilijan antamiin haastatteluihin hänen kotonaan vuosina 2008-2010, häneltä saatuun dokumenttiaineistoon sekä hänen maalaustensa tarkasteluun. Tutkimus kuvaa Liisa Rautiaisen elämää ja hänen taiteellista kehitystään abstraktiksi maalariksi elämän käännekohtien valossa.

Lisätiedot

Kuvaus Kemissä vuonna 1919 syntynyttä kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Liisa Rautiaista on kutsuttu Lapin taiteen Grand Old Ladyksi. Hänelle myönnettiin vuonna 1992 Lapin yliopiston taiteen kunniatohtorin arvo hänen ansioistaan kuvataiteilijana ja kuvataideopetuksen kehittäjänä Pohjois-Suomessa. Hänet tunnetaan luomisvoimaltaan ehtymättömänä taiteilijana ja innostavana opettajana. Hän on osallistunut vuodesta 1947 alkaen näyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Pessi Rautio kirjoitti kritiikissään vuonna 1998: "Mutta että Kemistä löytyy vielä näin taitava maalari!" Tämä väitöskirjatutkimus on mikrohistoriallinen elämäkertatutkimus Liisa Rautiaisesta. Tutkimus perustuu taiteilijan antamiin haastatteluihin hänen kotonaan vuosina 2008-2010, häneltä saatuun dokumenttiaineistoon sekä hänen maalaustensa tarkasteluun. Tutkimus kuvaa Liisa Rautiaisen elämää ja hänen taiteellista kehitystään abstraktiksi maalariksi elämän käännekohtien valossa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Mäkinen, Eva-Johanna
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 233
ISBN 9789524845106
Ilmestymisvuosi 2012
Painos 1
Tilausnumero 8351639
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat tietokirjallisuus, kuvataiteilijat, kuvataideopettajat, abstrakti taide, taiteilijuus, ammatti-identiteetti, identiteetti, elämänkaari, taiteellinen työ, luova toiminta, ammatillinen kehitys, opettajuus, taidekasvatus, elämäkerrat, mikrohistoria, haastat
Alanimike 8351639

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Abstraktin taiteen tekijäksi

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot