Ajatteleva käsi - Juhani Pallasmaa

Arkkitehtuurin eksistentiaalinen ja ruumiillinen viisaus

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

34,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Pallasmaa, Juhani
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2017
  • Sivut: 120

Lisätiedot

Ajatteleva käsi jatkaa ntamon ja Pro&Contran yhteistössä julkaisemien Juhani Pallasmaan arkkitehtuuriesseiden sarjaa. Aiemmin ovat ilmestyneet kokoelma Kohtaamisia (2014) sekä arkkitehtuurikritiikin klassikoksi muodostunut Ihon silmät (Eyes of the Skin, 2016). Ajattelevan käden esseet yhdistävät käden evoluutio- ja kulttuurihistoriaa ja käsillä tekemisen fenomenologista tutkimusta. Pallasmaa hyödyntää argumentaatiossaan oman alueensa ohella niin kuva- ja sanataiteita, filosofiaa ja neurologiaa kuin havaintoja eri kulttuurien käsimerkeistä ja jalkapallon pelaamisestakin. Käden tutkimus laajenee kehollisuuden merkityksen tutkimukseen inhimillisessä olemassaolossa ja luovassa työssä. Vallitsevat kasvatusfilosofiat korostavat edelleen käsitteellistä tietoa hiljaisen, ei-käsitteellisen viisauden ja kehollisten prosessien sijaan. Pallasmaa horjuttaa tämän vahingollisen paradigman perustuksia arkkitehtuurissa ja sen opettamisessa. Ajatteleva käsi on hitaan harjoittelun, ammattitaidoille omistautumisen ja käsin tekemisen ylistys.

Lisätiedot

Kuvaus Ajatteleva käsi jatkaa ntamon ja Pro&Contran yhteistössä julkaisemien Juhani Pallasmaan arkkitehtuuriesseiden sarjaa. Aiemmin ovat ilmestyneet kokoelma Kohtaamisia (2014) sekä arkkitehtuurikritiikin klassikoksi muodostunut Ihon silmät (Eyes of the Skin, 2016). Ajattelevan käden esseet yhdistävät käden evoluutio- ja kulttuurihistoriaa ja käsillä tekemisen fenomenologista tutkimusta. Pallasmaa hyödyntää argumentaatiossaan oman alueensa ohella niin kuva- ja sanataiteita, filosofiaa ja neurologiaa kuin havaintoja eri kulttuurien käsimerkeistä ja jalkapallon pelaamisestakin. Käden tutkimus laajenee kehollisuuden merkityksen tutkimukseen inhimillisessä olemassaolossa ja luovassa työssä. Vallitsevat kasvatusfilosofiat korostavat edelleen käsitteellistä tietoa hiljaisen, ei-käsitteellisen viisauden ja kehollisten prosessien sijaan. Pallasmaa horjuttaa tämän vahingollisen paradigman perustuksia arkkitehtuurissa ja sen opettamisessa. Ajatteleva käsi on hitaan harjoittelun, ammattitaidoille omistautumisen ja käsin tekemisen ylistys.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Ntamo
Tekijä Pallasmaa, Juhani
Kääntäjä Heininen-Blomstedt, Kirsi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 120
ISBN 9789522156679
Ilmestymisvuosi 2017
Tilausnumero 8424082
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat arkkitehtuuri, filosofia, kädet, luova toiminta, luovuus, mielikuvitus, ruumiillisuus, taide, taiteellinen työ, tietokirjallisuus
Alanimike 8424082

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ajatteleva käsi

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot