Arjen estetiikka - Ossi Naukkarinen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

41,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Naukkarinen, Ossi
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 343

Lisätiedot

Elämää, jossa ihmiset eivät välittäisi omasta ja muiden ulkonäöstä, kotinsa sisustamisesta, esineiden muotoilusta ja luonnon kauneudesta, on mahdoton kuvitella. Ilman esteettisyyden tajua emme olisi ihmisiä. Arjen estetiikka ohjaa valintojamme ja vaikuttaa sekä omaan hyvinvointiimme että tekojemme kautta ympäristön tilaan. Makutottumuksemme saavat meidät haluamaan esineitä ja tapahtumia koruista ja kännyköistä ilotulituksiin ja luontoretkiin - ja välttämään toisia. Mutta mistä tässä on kyse? Arjen estetiikka käsittelee esteettisyyttä jokapäiväisessä elämässä. Mitä esteettisyys on? Miten se eroaa poliittisuudesta ja eettisyydestä? Miten se vaikuttaa käyttäytymiseemme? Miten esteettinen arviointi eroaa mittaamisesta? Miten aistit ja ajatteleminen nivoutuvat siinä toisiinsa? Mitä on jääkiekon, pukeutumisen, mainonnan ja matkustamisen estetiikka? Ja mitä tekemistä tällä kaikella on taiteen kanssa? Arjen estetiikkaa käsitellään kirjassa sekä teoreettisesti että konkreettisten esimerkkien avulla, ja esimerkit liitetään aihetta aikaisemmin käsitelleiden ajattelijoiden kuten John Deweyn, Michel Foucault'n, Yuriko Saiton, Richard Shustermanin ja Wolfgang Welschin näkemyksiin.

Lisätiedot

Kuvaus Elämää, jossa ihmiset eivät välittäisi omasta ja muiden ulkonäöstä, kotinsa sisustamisesta, esineiden muotoilusta ja luonnon kauneudesta, on mahdoton kuvitella. Ilman esteettisyyden tajua emme olisi ihmisiä. Arjen estetiikka ohjaa valintojamme ja vaikuttaa sekä omaan hyvinvointiimme että tekojemme kautta ympäristön tilaan. Makutottumuksemme saavat meidät haluamaan esineitä ja tapahtumia koruista ja kännyköistä ilotulituksiin ja luontoretkiin - ja välttämään toisia. Mutta mistä tässä on kyse? Arjen estetiikka käsittelee esteettisyyttä jokapäiväisessä elämässä. Mitä esteettisyys on? Miten se eroaa poliittisuudesta ja eettisyydestä? Miten se vaikuttaa käyttäytymiseemme? Miten esteettinen arviointi eroaa mittaamisesta? Miten aistit ja ajatteleminen nivoutuvat siinä toisiinsa? Mitä on jääkiekon, pukeutumisen, mainonnan ja matkustamisen estetiikka? Ja mitä tekemistä tällä kaikella on taiteen kanssa? Arjen estetiikkaa käsitellään kirjassa sekä teoreettisesti että konkreettisten esimerkkien avulla, ja esimerkit liitetään aihetta aikaisemmin käsitelleiden ajattelijoiden kuten John Deweyn, Michel Foucault'n, Yuriko Saiton, Richard Shustermanin ja Wolfgang Welschin näkemyksiin.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Tekijä Naukkarinen, Ossi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 343
ISBN 9789526041094
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 1
Tilausnumero 8356072
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat arkielämä, elinympäristö, esteettisyys, estetiikka, filosofia, liikkuminen, taide, taidefilosofia, tietokirjallisuus, urheilu, ympäristöestetiikka, Taiteen estetiikka
Alanimike 8356072

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Arjen estetiikka

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot