Auttajan varjo - Martti Lindqvist

Pahuuden ja haavoittuvuuden ongelma ihmistyön etiikassa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

10,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Lindqvist, Martti
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2017
  • Sivut: 204

Lisätiedot

Mitä auttaminen on? Millainen on auttajan ja autettavan suhde? Kuinka auttajaa autetaan? Yhteiskuntamme auttajat - sairaanhoitajat, lääkärit, sosiaalityöntekijät, kasvattajat - kaikki ne joiden ammattina on vaativa ihmistyö, ovat joutuneet muuttuvassa maailmassamme yhä vaikeampien haasteiden eteen. Ei ihme, jos luottamus työn onnistumiseen ja omiin kykyihin horjuu. Tässä kirjassa teologian tohtori Martti Lindqvist (1945-2004), auttajien kouluttaja ja auttamistyön eetikko, keskittyy auttamisen vaikeuksiin, auttajan etiikan, persoonallisuuden ja roolin yhteensovittamiseen. Omiin kokemuksiinsa nojautuen Lindqvist rohkaisee auttajaa katsomaan itsessään ja työssään myös sen pimeää puolta, tunnistamaan oman persoonallisuuden ja roolin synnyttämät vaarat. Auttajasta tuskin koskaan voi tulla täydellistä, mutta se ei estä kantavan sillan syntymistä auttajan ja autettavan välille.

Lisätiedot

Kuvaus Mitä auttaminen on? Millainen on auttajan ja autettavan suhde? Kuinka auttajaa autetaan? Yhteiskuntamme auttajat - sairaanhoitajat, lääkärit, sosiaalityöntekijät, kasvattajat - kaikki ne joiden ammattina on vaativa ihmistyö, ovat joutuneet muuttuvassa maailmassamme yhä vaikeampien haasteiden eteen. Ei ihme, jos luottamus työn onnistumiseen ja omiin kykyihin horjuu. Tässä kirjassa teologian tohtori Martti Lindqvist (1945-2004), auttajien kouluttaja ja auttamistyön eetikko, keskittyy auttamisen vaikeuksiin, auttajan etiikan, persoonallisuuden ja roolin yhteensovittamiseen. Omiin kokemuksiinsa nojautuen Lindqvist rohkaisee auttajaa katsomaan itsessään ja työssään myös sen pimeää puolta, tunnistamaan oman persoonallisuuden ja roolin synnyttämät vaarat. Auttajasta tuskin koskaan voi tulla täydellistä, mutta se ei estä kantavan sillan syntymistä auttajan ja autettavan välille.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Otava
Tekijä Lindqvist, Martti
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 204
ISBN 9789511309345
Ilmestymisvuosi 2017
Painos 2 2. p
Tilausnumero 8412580
Asiasanat ammattikuva, auttaminen, etiikka, henkinen työsuojelu, hoitosuhde, hoitotyö, ihmissuhdetyö, ihmissuhteet, kasvatus, pokkarit, psyykkinen kuormittavuus, sosiaalityö, uupumus, vuorovaikutus, Hintaryhmä, Sielunhoito
Alanimike 8412580

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Auttajan varjo

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot