Avara Oulujärvi - Reijo Heikkinen

elämää Oulujärvellä ja sen rantamilla

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

52,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Heikkinen, Reijo
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 237

Lisätiedot

Maamme luonnonmaiseman oleellinen osa ovat tuhannet päilyvät järvemme. Avara Oulujärvi on säilyttänyt näihin päiviin asti yksinäisen, hieman surumielisen erämaajärven leimansa. Tämä Suomen neljänneksi suurin järvi voi tarjota runsain mitoin mieleenpainuvia elämyksiä aistit avoimena kulkeville vaihtelevine rantoineen, erikoisine saarineen ja suurine, auringossa väikkyvine selkineen. Oulujärven Paltaselkä tarjoaa monine saarineen ja luotoineen ihanteellisimmin Runebergin ja Topeliuksen iskostamat klassisen järvimaiseman piirteet. Toisaalta Suomen suurimmat sisävesilakeudet Ärjän- ja Niskanselkä näyttäytyvät hyvin merellisinä aavoineen. Toisin kuin muilla suurjärvillämme Oulujärvellä on vielä vapaita, laajoja ja heleitä hietakaartoja kulkea. Lisäksi siellä täällä on myös karuja kivikkorantoja ja kareja, jotka saattavat ulkopuolisten silmissä vaikuttaa jopa luotaantyöntäviltä mutta joilla kuitenkin on oma merkityksensä järven linnustolle. Oulujärven vyöryvät törmät eli paltteet ovat maiseman erikoisin piirre. Korkeilta hiekkatörmiltä avautuvien uhkeiden panoraamamaisemien veroisia ei juuri muualta löydy. Avara Oulujärvi -teos tarjoaa upean matkan Kainuun meren ulapoille, sen monipuoliseen luontoon, värikkääseen historiaan ja vanhoihin rantakyliin. Kirjan on kirjoittanut ja kuvittanut dosentti Reijo Heikkinen, joka on seikkaperäisesti perehtynyt Oulujärven ympäristöhistoriaan.

Lisätiedot

Kuvaus Maamme luonnonmaiseman oleellinen osa ovat tuhannet päilyvät järvemme. Avara Oulujärvi on säilyttänyt näihin päiviin asti yksinäisen, hieman surumielisen erämaajärven leimansa. Tämä Suomen neljänneksi suurin järvi voi tarjota runsain mitoin mieleenpainuvia elämyksiä aistit avoimena kulkeville vaihtelevine rantoineen, erikoisine saarineen ja suurine, auringossa väikkyvine selkineen. Oulujärven Paltaselkä tarjoaa monine saarineen ja luotoineen ihanteellisimmin Runebergin ja Topeliuksen iskostamat klassisen järvimaiseman piirteet. Toisaalta Suomen suurimmat sisävesilakeudet Ärjän- ja Niskanselkä näyttäytyvät hyvin merellisinä aavoineen. Toisin kuin muilla suurjärvillämme Oulujärvellä on vielä vapaita, laajoja ja heleitä hietakaartoja kulkea. Lisäksi siellä täällä on myös karuja kivikkorantoja ja kareja, jotka saattavat ulkopuolisten silmissä vaikuttaa jopa luotaantyöntäviltä mutta joilla kuitenkin on oma merkityksensä järven linnustolle. Oulujärven vyöryvät törmät eli paltteet ovat maiseman erikoisin piirre. Korkeilta hiekkatörmiltä avautuvien uhkeiden panoraamamaisemien veroisia ei juuri muualta löydy. Avara Oulujärvi -teos tarjoaa upean matkan Kainuun meren ulapoille, sen monipuoliseen luontoon, värikkääseen historiaan ja vanhoihin rantakyliin. Kirjan on kirjoittanut ja kuvittanut dosentti Reijo Heikkinen, joka on seikkaperäisesti perehtynyt Oulujärven ympäristöhistoriaan.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Reijo Heikkinen
Tekijä Heikkinen, Reijo
Kuvittaja Karjalainen, Eero
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 237
ISBN 9789529200092
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8358100
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat asutushistoria, eläimistö, geologia, henkilöhistoria, historia, järvet, Kainuu, kalastus, kasvisto, kirjallisuus, kylät, Oulujärvi, paikallishistoriat, saaret, sisävesiliikenne, tietokirjallisuus, vesistöt
Alanimike 8358100

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Avara Oulujärvi

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot