Biafran sota suomalaissilmin - Eeva-Liisa Hintikka

kirjeitä Nigeriasta ja Biafrasta vuosina 1965-1968

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

35,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Hintikka, Eeva-Liisa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 169

Lisätiedot

Biafran sota vuosina 1967-1970 on yksi Afrikan historian raskaimmista ja julmimmista. Uutiset välittivät länsimaihin kuvia sodan jaloissa nälkään nääntyvistä lapsista. Suurvaltojen tukema sota vaati yli miljoonan ihmisen hengen. Tänään 30.5.2007 Biafran itsenäisyysjulistuksesta on kulunut tasan 40 vuotta. Eläinlääkäri Eeva-Liisa Hintikka (os. Korpinen) oli ainoa suomalainen, joka asui Biafran alueella kyseisinä vuosina. Aloittaessaan työskentelyn norjalaisella Norcapin eläinlääkäriasemalla vuonna 1965 Nigeria oli rauhallisen kehityksen mallimaa. Tilanne kuitenkin muuttui nopeasti ja Hintikka jäi sota-alueelle mm. saartorenkaan sisäpuolelle, josta käsin lähetti kirjeitä kotimaahansa. Kirja on lämminhenkinen ja tarkka kuvaus biafralaisesta maaseutuarjesta ja elämänmenosta, pienimuotoisesta kehitysavusta, mutta myös sodan mielettömyydestä ja sen kaiken tuhoavasta voimasta. Kirja koostuu kirjoittajan kirjeistä ja sekä sotapäiväkirjasta, jota hän alkoi pitää, kun Biafra jäi saarroksiin ja yhteydet ulkomaailmaan katkesivat. Kirja sisältää myös ennen julkaisemattomia kuvia Biafran alueelta, vetoomuksia suurlähetystöön biafralaisten itsemääräämisoikeuden puolesta sekä yhteenvetoja Biafran poliittisesta tilanteesta.

Lisätiedot

Kuvaus Biafran sota vuosina 1967-1970 on yksi Afrikan historian raskaimmista ja julmimmista. Uutiset välittivät länsimaihin kuvia sodan jaloissa nälkään nääntyvistä lapsista. Suurvaltojen tukema sota vaati yli miljoonan ihmisen hengen. Tänään 30.5.2007 Biafran itsenäisyysjulistuksesta on kulunut tasan 40 vuotta. Eläinlääkäri Eeva-Liisa Hintikka (os. Korpinen) oli ainoa suomalainen, joka asui Biafran alueella kyseisinä vuosina. Aloittaessaan työskentelyn norjalaisella Norcapin eläinlääkäriasemalla vuonna 1965 Nigeria oli rauhallisen kehityksen mallimaa. Tilanne kuitenkin muuttui nopeasti ja Hintikka jäi sota-alueelle mm. saartorenkaan sisäpuolelle, josta käsin lähetti kirjeitä kotimaahansa. Kirja on lämminhenkinen ja tarkka kuvaus biafralaisesta maaseutuarjesta ja elämänmenosta, pienimuotoisesta kehitysavusta, mutta myös sodan mielettömyydestä ja sen kaiken tuhoavasta voimasta. Kirja koostuu kirjoittajan kirjeistä ja sekä sotapäiväkirjasta, jota hän alkoi pitää, kun Biafra jäi saarroksiin ja yhteydet ulkomaailmaan katkesivat. Kirja sisältää myös ennen julkaisemattomia kuvia Biafran alueelta, vetoomuksia suurlähetystöön biafralaisten itsemääräämisoikeuden puolesta sekä yhteenvetoja Biafran poliittisesta tilanteesta.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Eeva-Liisa Hintikka
Tekijä Hintikka, Eeva-Liisa
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 169
ISBN 9789529219162
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8358163
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 1960-luku, Biafran sota, eläinlääkärit, kirjeet, muistelmat, Nigeria, päiväkirjat, tietokirjallisuus, Luonnontieteilijät Lääketietee
Alanimike 8358163

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Biafran sota suomalaissilmin

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot