Bibeln och kyrkans tro i dag -

synodalavhandling 2004

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2004
  • Sivut: 249

Lisätiedot

Kyrkans och dess prästers förhållningssätt i olika etiska frågor och de avvikande uppfattningarna om kyrkans ämbete har de senaste åren gjort det allt nödvändigare att föra en bibeldiskussion inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. När avvikande ståndpunkter motiveras med Bibeln väcks frågan om hur Bibeln borde tolkas för att tolkningen skall göra Bibeln själv rättvisa. Också i kyrkans officiella ställningstaganden måste man bedöma vad kyrkans ståndpunkt skall grunda sig på: Bibeln, den naturliga lagen och förnuftet, traditionen eller någonting annat? Bibeln och kyrkans tro i dag är flera experters inlägg i diskussionen om bibeltolkningen i vår tid.

Lisätiedot

Kuvaus Kyrkans och dess prästers förhållningssätt i olika etiska frågor och de avvikande uppfattningarna om kyrkans ämbete har de senaste åren gjort det allt nödvändigare att föra en bibeldiskussion inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. När avvikande ståndpunkter motiveras med Bibeln väcks frågan om hur Bibeln borde tolkas för att tolkningen skall göra Bibeln själv rättvisa. Också i kyrkans officiella ställningstaganden måste man bedöma vad kyrkans ståndpunkt skall grunda sig på: Bibeln, den naturliga lagen och förnuftet, traditionen eller någonting annat? Bibeln och kyrkans tro i dag är flera experters inlägg i diskussionen om bibeltolkningen i vår tid.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Toimittaja Hytönen, Maarit
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 249
ISBN 951693255X
Ilmestymisvuosi 2004
Alkuteos Raamattu ja kirkon usko tänään
Painos 1
Tilausnumero 8294630
Asiasanat eksegetiikka, evankelis-luterilainen kirkko, kristillinen etiikka, luterilaisuus, Raamattu, raamatuntulkinta, tietokirjallisuus, Raamattu, Raamattututkimus
Alanimike 8294630

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Bibeln och kyrkans tro i dag

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot