Böök - Petri Saharinen

shakkia ja kulttuuria

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

42,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Saharinen, Petri - Böök, Pekka
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 412

Lisätiedot

Eero E. Böökiä voidaan perustellusti pitää suomalaisen shakkikulttuurin luojana. Shakin suurmestari Böök oli alan vahva vaikuttaja, jota arvostettiin kaikkialla Euroopassa. Hän on edelleen ulkomailla tunnetuin suomalainen pelaaja. Myös shakkikasvattajana Böökin merkitys on ollut ainutlaatuinen. Monipuolisella kirjallisella tuotannollaan ja julkisella esiintymisellään hän teki shakista kansallista kulttuuria. Böökien töölöläiskoti eli kolmen sukupolven ajan kansallisen historian tapahtumissa. 1800-luvun lopulla ruotsinkielisen Helsingfors lyceumin rehtori Emil Böök ajoi voimakkaasti suomen kielen oikeuksia. Einar Böök vapaamielisenä nuorsuomalaisena ja Ståhlbergin läheisenä avustajana toimi kansainvälisissä organisaatioissa Suomen itsenäistymisen aikaan. Elämäntyönsä hän teki sosiaalilainsäädännön kehittäjänä ja yhteiskunnallisen tasa-arvon puolustajana. Rakennusinsinööri Eero Böök nosti kotimaisen satama- ja rautatielogistiikan eurooppalaiselle tasolle. Eero Böökin elämäkerta kuvaa hänen kehittymistään huippupelaajaksi ja shakin auktoriteetiksi Suomessa. Böökin urasta avataan näkökulmia lajin kansainväliseen historiaan ja suomalaisen shakin kehittymiseen. Kirjassa on runsaasti analyyseja Böökin shakkiturnausten peleistä ja hänen aikalaistensa merkkiotteluista. Tekstiä värittävät lehtileikkeet ja Böökin omat kirjoitukset.

Lisätiedot

Kuvaus Eero E. Böökiä voidaan perustellusti pitää suomalaisen shakkikulttuurin luojana. Shakin suurmestari Böök oli alan vahva vaikuttaja, jota arvostettiin kaikkialla Euroopassa. Hän on edelleen ulkomailla tunnetuin suomalainen pelaaja. Myös shakkikasvattajana Böökin merkitys on ollut ainutlaatuinen. Monipuolisella kirjallisella tuotannollaan ja julkisella esiintymisellään hän teki shakista kansallista kulttuuria. Böökien töölöläiskoti eli kolmen sukupolven ajan kansallisen historian tapahtumissa. 1800-luvun lopulla ruotsinkielisen Helsingfors lyceumin rehtori Emil Böök ajoi voimakkaasti suomen kielen oikeuksia. Einar Böök vapaamielisenä nuorsuomalaisena ja Ståhlbergin läheisenä avustajana toimi kansainvälisissä organisaatioissa Suomen itsenäistymisen aikaan. Elämäntyönsä hän teki sosiaalilainsäädännön kehittäjänä ja yhteiskunnallisen tasa-arvon puolustajana. Rakennusinsinööri Eero Böök nosti kotimaisen satama- ja rautatielogistiikan eurooppalaiselle tasolle. Eero Böökin elämäkerta kuvaa hänen kehittymistään huippupelaajaksi ja shakin auktoriteetiksi Suomessa. Böökin urasta avataan näkökulmia lajin kansainväliseen historiaan ja suomalaisen shakin kehittymiseen. Kirjassa on runsaasti analyyseja Böökin shakkiturnausten peleistä ja hänen aikalaistensa merkkiotteluista. Tekstiä värittävät lehtileikkeet ja Böökin omat kirjoitukset.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Minerva
Tekijä Saharinen, Petri - Böök, Pekka
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 412
ISBN 9789524923927
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8351910
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat tietokirjallisuus, elämäkerrat, henkilöhistoria, suvut, historia, shakki, voittajat, Böök, suku, Böök, Eero E., Böök, Einar, Böök, Emil, Elämäkerrat muistelmat
Alanimike 8351910

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Böök

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot