Cultural and contextual shaping of Scholarly Communication - Elina Late

Publishing and Reading Practices in Finnish State Research Institutes

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

59,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Late, Elina
  • Kansityyppi: Ei tiedossa
  • Kieli: englanti
  • Vuosi: 2014

Lisätiedot

Tutkimustulosten julkaiseminen ja lukeminen ovat keskeisiä tehtäviä tutkijan työssä. Viime vuosina erityisesti julkaisemisen rooli on korostunut, kun valtiot ja muut tutkimusta rahoittavat tahot ovat alkaneet arvioiden tutkimusta ja tutkijoita julkaisujen perusteella. Tutkijoita ei pelkästään rohkaista vaan myös velvoitetaan julkaisemaan tutkimustuloksiaan kilpaillakseen tutkimusrahoituksesta. Tässä tutkimuksessa selvitetään valtion tutkimuslaitoksissa työskentelevien tutkijoiden julkaisemisen ja lukemisen käytäntöjä. Aiemmat tutkijoiden julkaisemisen ja lukemisen käytäntöjä kartoittaneet tutkimukset ovat keskittyneet lähinnä yliopistoihin ja tutkimukset joiden kohteena ovat valtion tutkimuslaitokset ovat selvästi vähemmistössä. Valtion tutkimuslaitokset ovat kuitenkin merkittävä osa valtioiden tutkimus- ja innovaatiojärjestelmiä. Suomessa toimii tällä hetkellä 18 valtion tutkimuslaitosta eri ministeriöiden alaisuudessa. Tutkimuslaitosten tehtävänä, erilaisten viranomaistehtävien ohella, on tuottaa tutkimustietoa poliittisen päätöksenteon sekä yhteiskunnan muiden toimijoiden tueksi. Valtion tutkimuslaitokset ovat tällä hetkellä mittavan rakenteellisen muutoksen alla. Tämä tutkimus perustuu sekä laadullisen että määrällisen aineiston analyysiin. Tutkimustulokset, koskien tutkijoiden lukemisen ja julkaisemisen käytäntöjä eri tieteenaloilla, rakentuvat valtion tutkimuslaitoksissa työskenteleville tutkijoille tehdyn kyselyaineiston ympärille. Kyselyaineisto kattaa erilaisia akateemisia, ammatillisia ja yleistajuisia julkaisufoorumeita. Laadullinen tutkijahaastatteluaineisto tarjoaa tietoa tutkimuslaitoksissa työskentelevien tutkijoiden päivittäisestä työstä. Tutkimus osoittaa miten eri Becherin (1989) ja Whitleyn (1984) teorioista johdetut tieteenalakulttuureja kuvaavat tekijät vaikuttavat tutkijoiden lukemisen ja julkaisemisen käytäntöihin. Tutkimuksessa myös selvitetään miten eri kontekstitekijät, kuten yhteistyökumppanit ja tutkimusrahoittajat ovat yhteydessä lukemisen ja julkaisemisen käytäntöihin.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimustulosten julkaiseminen ja lukeminen ovat keskeisiä tehtäviä tutkijan työssä. Viime vuosina erityisesti julkaisemisen rooli on korostunut, kun valtiot ja muut tutkimusta rahoittavat tahot ovat alkaneet arvioiden tutkimusta ja tutkijoita julkaisujen perusteella. Tutkijoita ei pelkästään rohkaista vaan myös velvoitetaan julkaisemaan tutkimustuloksiaan kilpaillakseen tutkimusrahoituksesta. Tässä tutkimuksessa selvitetään valtion tutkimuslaitoksissa työskentelevien tutkijoiden julkaisemisen ja lukemisen käytäntöjä. Aiemmat tutkijoiden julkaisemisen ja lukemisen käytäntöjä kartoittaneet tutkimukset ovat keskittyneet lähinnä yliopistoihin ja tutkimukset joiden kohteena ovat valtion tutkimuslaitokset ovat selvästi vähemmistössä. Valtion tutkimuslaitokset ovat kuitenkin merkittävä osa valtioiden tutkimus- ja innovaatiojärjestelmiä. Suomessa toimii tällä hetkellä 18 valtion tutkimuslaitosta eri ministeriöiden alaisuudessa. Tutkimuslaitosten tehtävänä, erilaisten viranomaistehtävien ohella, on tuottaa tutkimustietoa poliittisen päätöksenteon sekä yhteiskunnan muiden toimijoiden tueksi. Valtion tutkimuslaitokset ovat tällä hetkellä mittavan rakenteellisen muutoksen alla. Tämä tutkimus perustuu sekä laadullisen että määrällisen aineiston analyysiin. Tutkimustulokset, koskien tutkijoiden lukemisen ja julkaisemisen käytäntöjä eri tieteenaloilla, rakentuvat valtion tutkimuslaitoksissa työskenteleville tutkijoille tehdyn kyselyaineiston ympärille. Kyselyaineisto kattaa erilaisia akateemisia, ammatillisia ja yleistajuisia julkaisufoorumeita. Laadullinen tutkijahaastatteluaineisto tarjoaa tietoa tutkimuslaitoksissa työskentelevien tutkijoiden päivittäisestä työstä. Tutkimus osoittaa miten eri Becherin (1989) ja Whitleyn (1984) teorioista johdetut tieteenalakulttuureja kuvaavat tekijät vaikuttavat tutkijoiden lukemisen ja julkaisemisen käytäntöihin. Tutkimuksessa myös selvitetään miten eri kontekstitekijät, kuten yhteistyökumppanit ja tutkimusrahoittajat ovat yhteydessä lukemisen ja julkaisemisen käytäntöihin.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Tampere University Press
Tekijä Late, Elina
Sidosasu Ei tiedossa
ISBN 9789514496240
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8334587
Asiasanat julkaisutoiminta, lukeminen, Suomi, tiedeviestintä, tieteellinen julkaisutoiminta, tietokirjallisuus, tutkijat, tutkimuslaitokset, valtion laitokset, Psykologia
Alanimike 8334587

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Cultural and contextual shaping of Scholarly Communication

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot