Den sökandes blick - Anne Puuronen

uppsökande ungdomsarbete som yrke samt utveckling av yrkesområdet : synpunkter från det praktiska arbetet

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

23,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Puuronen, Anne
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 122

Lisätiedot

Ungdomsforskningsnätverkets forskare Anne Puuronen har utrett tillvägagångsätt som används inom uppsökande ungdomsarbete. Hon konstaterar att det kommer ett tydligt budskap från ungdomsarbetets fält: De tillvägagångssätt som används inom uppsökande ungdomsarbete bör uppfattas som ett samspel där målet är att stöda den unga i att framskrida enligt sina egna planer och samtidigt beakta behoven i den ungas livssituation. "Ungdomarnas mångfacetterade behov framkommer i omfattningen av arbetet inom uppsökande ungdomsarbete. Situationen är utmanande när det gäller att stärka ungdomsarbetarens professionella kompetens. Det kräver också att ungdomspolitisk expertis ständigt är med då man driver de ungas frågor", sammanfattar Puuronen. I boken Den sökandes blick (original: "Etsivän katse") granskas mål, målgrupper och metoder för uppsökande ungdomsarbete samt arbetets professionella krav och nätverkssamarbete ur ungdomsarbetarnas perspektiv. De som arbetar med uppsökande ungdomsarbetare har väldigt olika bakgrund när det gäller utbildning och arbetserfarenhet. Detta är både en professionell styrka och en utmaning för utvecklingen och fortbildningen inom branschen. I utvecklingen av fortbildningen inom branschen är det viktigt att bevara och berika den mångsidiga kompetensbakgrunden samt att genom mentormodellen främja att anställda med olika arbetserfarenhet delar med sig av sin kompetens.

Lisätiedot

Kuvaus Ungdomsforskningsnätverkets forskare Anne Puuronen har utrett tillvägagångsätt som används inom uppsökande ungdomsarbete. Hon konstaterar att det kommer ett tydligt budskap från ungdomsarbetets fält: De tillvägagångssätt som används inom uppsökande ungdomsarbete bör uppfattas som ett samspel där målet är att stöda den unga i att framskrida enligt sina egna planer och samtidigt beakta behoven i den ungas livssituation. "Ungdomarnas mångfacetterade behov framkommer i omfattningen av arbetet inom uppsökande ungdomsarbete. Situationen är utmanande när det gäller att stärka ungdomsarbetarens professionella kompetens. Det kräver också att ungdomspolitisk expertis ständigt är med då man driver de ungas frågor", sammanfattar Puuronen. I boken Den sökandes blick (original: "Etsivän katse") granskas mål, målgrupper och metoder för uppsökande ungdomsarbete samt arbetets professionella krav och nätverkssamarbete ur ungdomsarbetarnas perspektiv. De som arbetar med uppsökande ungdomsarbetare har väldigt olika bakgrund när det gäller utbildning och arbetserfarenhet. Detta är både en professionell styrka och en utmaning för utvecklingen och fortbildningen inom branschen. I utvecklingen av fortbildningen inom branschen är det viktigt att bevara och berika den mångsidiga kompetensbakgrunden samt att genom mentormodellen främja att anställda med olika arbetserfarenhet delar med sig av sin kompetens.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Nuorisotutkimusseura
Tekijä Puuronen, Anne
Kääntäjä Roth, Jenni
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1799-9227
Sivumäärä 122
ISBN 9789525994629
Ilmestymisvuosi 2014
Alkuteos Etsivän katse
Tilausnumero 8356030
Asiasanat etsivä nuorisotyö, kehittäminen, kohtaaminen, kunnat, moniammatillisuus, nuoret, nuorisotyö, osaaminen, palvelujärjestelmät, professionalismi, tietokirjallisuus, työhyvinvointi, verkostoituminen, Nuorisotyö
Alanimike 8356030

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Den sökandes blick

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot