En kyrka mitt i förändringar -

evangelisk-lutherska kyrkan i Finlandåren 2000-2003

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2005
  • Sivut: 374

Lisätiedot

I kyrkans fyraårsberättelse beskrivs utvecklingen inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland under åren 2000-2003. Kyrkans omvärld och kyrkan förändrades på många sätt under fyraårsperioden. Flyttningsrörelsen var livligare än någonsin. Den nya religionsfrihetslagen trädde i kraft. Det genomfördes ett stort antal reformer inom kyrkan, t.ex. gudstjänstförnyelsen och revideringen av böckerna om de kyrkliga förrättningarna. Syftet med kyrkans fyraårsberättelse är att beskriva och analysera läget inom kyrkan och de riktningar i vilka kyrkan utvecklas. Beskrivningarna och analyserna kan ligga till grund för beslut om framtidsplanerna för kyrkan. Som en handbok betjänar berättelsen dessutom församlingarna, de anställda inom kyrkan och medierna. Den används också som läro- och tentamensbok samt som käll- och jämförelsematerial inom forskningen. Fyraårsberättelsen har skrivits av direktorn för Kyrkans forskningscentral Kimmo Kääriäinen samt av forskarna Maarit Hytönen, Kati Niemelä och Kari Salonen.

Lisätiedot

Kuvaus I kyrkans fyraårsberättelse beskrivs utvecklingen inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland under åren 2000-2003. Kyrkans omvärld och kyrkan förändrades på många sätt under fyraårsperioden. Flyttningsrörelsen var livligare än någonsin. Den nya religionsfrihetslagen trädde i kraft. Det genomfördes ett stort antal reformer inom kyrkan, t.ex. gudstjänstförnyelsen och revideringen av böckerna om de kyrkliga förrättningarna. Syftet med kyrkans fyraårsberättelse är att beskriva och analysera läget inom kyrkan och de riktningar i vilka kyrkan utvecklas. Beskrivningarna och analyserna kan ligga till grund för beslut om framtidsplanerna för kyrkan. Som en handbok betjänar berättelsen dessutom församlingarna, de anställda inom kyrkan och medierna. Den används också som läro- och tentamensbok samt som käll- och jämförelsematerial inom forskningen. Fyraårsberättelsen har skrivits av direktorn för Kyrkans forskningscentral Kimmo Kääriäinen samt av forskarna Maarit Hytönen, Kati Niemelä och Kari Salonen.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 374
ISBN 9516932614
Ilmestymisvuosi 2005
Alkuteos Kirkko muutosten keskellä : Suomen evankelis-luterilainen kirkko vuosina 2000-2003
Painos 1
Tilausnumero 8294632
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 2000-2003, 2000-luku, evankelis-luterilainen kirkko, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomi, tietokirjallisuus, Suomen evankelis-luterilainen
Alanimike 8294632

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: En kyrka mitt i förändringar

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot