Ensin ehti Turun Päivälehti - Lauri Oilinki

Turun Päivälehden hidastetun kuoleman kymmenen viimeistä vuotta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

20,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Oilinki, Lauri
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 241

Lisätiedot

Turun Päivälehti ehti elää ja vaikuttaa kolmella vuosisadalla. Lehti perustettiin 1898 ja se kuoli lopullisesti tammikuun lopussa 2001. Lehti ennätti siten uuden vuosituhannen ensimmäiseksi lehtikuolemaksi. Turun Päivälehden viimeiset vuodet olivat kipeaa kamppailua mustaa mörköä, lehtikuolemaa vastaan. TP harjoitteli kuolemaa jo 1993, jolloin se emoyhtiö Lounais-Suomen Kirjapaino Oy tekivät konkurssin. Lehden pitkäaikainen toimitussihteeri Lauri Oilinki piti tarkkaa pääluottamusmiehen päiväkirjaa lehden viimeisestä kymmenestä vuodesta. Päiväkirja kirjaa toimituksen pelkoja, toiveita, mietteitä ja arveluja tuolta ajalta. Apuna on ollut myös lehtiyhtiön hallituksen pöytäkirjat konkurssiin menon ajalta. Päiväkirjassa on kovaakin kritiikkiä paikallisia ja valtakunnallisia päättäjiä kohtaan. Useassa kohdassa heijastuu käsitys, että toisin toimimalla olisi lehtikuolema voitu välttää tai ainakin olisi saatu lisäaikaa jatkamisen edellytyksiin.

Lisätiedot

Kuvaus Turun Päivälehti ehti elää ja vaikuttaa kolmella vuosisadalla. Lehti perustettiin 1898 ja se kuoli lopullisesti tammikuun lopussa 2001. Lehti ennätti siten uuden vuosituhannen ensimmäiseksi lehtikuolemaksi. Turun Päivälehden viimeiset vuodet olivat kipeaa kamppailua mustaa mörköä, lehtikuolemaa vastaan. TP harjoitteli kuolemaa jo 1993, jolloin se emoyhtiö Lounais-Suomen Kirjapaino Oy tekivät konkurssin. Lehden pitkäaikainen toimitussihteeri Lauri Oilinki piti tarkkaa pääluottamusmiehen päiväkirjaa lehden viimeisestä kymmenestä vuodesta. Päiväkirja kirjaa toimituksen pelkoja, toiveita, mietteitä ja arveluja tuolta ajalta. Apuna on ollut myös lehtiyhtiön hallituksen pöytäkirjat konkurssiin menon ajalta. Päiväkirjassa on kovaakin kritiikkiä paikallisia ja valtakunnallisia päättäjiä kohtaan. Useassa kohdassa heijastuu käsitys, että toisin toimimalla olisi lehtikuolema voitu välttää tai ainakin olisi saatu lisäaikaa jatkamisen edellytyksiin.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Books on Demand
Tekijä Oilinki, Lauri
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 241
ISBN 9789523180345
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8350252
Asiasanat 1992-2001, historia, lehdistö, lehtikuolemat, luottamusmiehet, sanomalehdet, tietokirjallisuus, toimittajat, Turun päivälehti (sanomalehti), työväenlehdet, Kirja-ala
Alanimike 8350252

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ensin ehti Turun Päivälehti

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot