Espanjan kauhu - Robert Brantberg

Everstiluutnantti Carl von Haartman

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Brantberg, Robert
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 255

Lisätiedot

Aatelisperheen poika Carl von Haartman (1897-1980) oli kansainvälinen seikkailija. Hän oli herra ja ylhäisyys, joka osallistui Suomen ja Espanjan sisällissotiin sekä talvi- ja jatkosotaan. Sisällissodassa 1918 Haartman taisteli Uudenmaan rakuunarykmentin Kuolemaneskadroonassa. Hän haavoittui kolme kertaa. Railakasta elämää viettänyt ratsumies erotettiin 1924 armeijasta erinäisten skandaalien vuoksi. Perhe karkotti häirikön Amerikkaan. Haartman toimi Hollywoodissa menestyselokuvien sotilasasiantuntijana. Palattuaan Suomeen Haartman ohjasi elokuvia Suomi-Filmille. Kun Espanjassa 1936 syttyi sisällissota, hän liittyi Mannerheimin luvalla Francon joukkoihin. Hän haavoittui viisi kertaa rajuissa vuoristotaisteluissa. "Ylevästi ontuva" Haartman komensi talvisodassa pataljoonaa Kollaan verisillä hangilla. Jatkosodan alussa hän taisteli Syvärillä JR 34:n rykmentinkomentajana. Asemasodan aikana Haartman toimi Madridin sotilasasiamiehenä. Jatkosodan jälkeen Haartman erotettiin poliittisista syistä armeijasta. Hän palasi puolisonsa kanssa liikemieheksi Espanjaan. Eläkepäiviään pariskunta vietti tilallaan El Alamillossa Andalusiassa. Teos on Robert Brantbergin 22. sotakirja.

Lisätiedot

Kuvaus Aatelisperheen poika Carl von Haartman (1897-1980) oli kansainvälinen seikkailija. Hän oli herra ja ylhäisyys, joka osallistui Suomen ja Espanjan sisällissotiin sekä talvi- ja jatkosotaan. Sisällissodassa 1918 Haartman taisteli Uudenmaan rakuunarykmentin Kuolemaneskadroonassa. Hän haavoittui kolme kertaa. Railakasta elämää viettänyt ratsumies erotettiin 1924 armeijasta erinäisten skandaalien vuoksi. Perhe karkotti häirikön Amerikkaan. Haartman toimi Hollywoodissa menestyselokuvien sotilasasiantuntijana. Palattuaan Suomeen Haartman ohjasi elokuvia Suomi-Filmille. Kun Espanjassa 1936 syttyi sisällissota, hän liittyi Mannerheimin luvalla Francon joukkoihin. Hän haavoittui viisi kertaa rajuissa vuoristotaisteluissa. "Ylevästi ontuva" Haartman komensi talvisodassa pataljoonaa Kollaan verisillä hangilla. Jatkosodan alussa hän taisteli Syvärillä JR 34:n rykmentinkomentajana. Asemasodan aikana Haartman toimi Madridin sotilasasiamiehenä. Jatkosodan jälkeen Haartman erotettiin poliittisista syistä armeijasta. Hän palasi puolisonsa kanssa liikemieheksi Espanjaan. Eläkepäiviään pariskunta vietti tilallaan El Alamillossa Andalusiassa. Teos on Robert Brantbergin 22. sotakirja.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Revontuli
Tekijä Brantberg, Robert
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 255
ISBN 9789526665283
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8356579
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat elokuvaohjaajat, Espanja, Espanjan sisällissota, everstiluutnantit, henkilöhistoria, jatkosota, kansalaissota, Suomi, talvisota, tietokirjallisuus, upseerit, Yhdysvallat, Elämäkerrat muistelmat
Alanimike 8356579

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Espanjan kauhu

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot