Euran puku - Pirkko-Liisa Lehtosalo-Hilander

ja muut muinaisvaatteet

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

47,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Lehtosalo-Hilander, Pirkko-Liisa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2001
  • Sivut: 96

Lisätiedot

Tämän ei ole tarkoitus olla mikään suomalaisen muinaispukuhistorian tyhjentävä esitys. Olen vain kirjannut muistiin joukon yli 40 vuoden aikana tekemiäni havaintoja. Ensimmäisen kerran pääsin tekemisiin tärkeän pukuhistoriallisen löydön kanssa saadessani kesällä 1959 kaivaa omin käsin Ylöjärven Mikkolan hienon vyölaitteen. Se, että tuolloin, toisella varsinaisella kaivauspaikallani, onnistuin tulkitsemaan näkemäni oikein, on antanut minulle itseluottamusta monissa kiperissä tilanteissa. Saattaa olla, että juuri tuo löytö ratkaisisi vastaisen urani arkeologina. Tämän kirjasen päähenkilö on Euran puku, mutta sillä on sekä tausta että tulevaisuus, ja sen tähden puhun paljosta muustakin kuin Euran emännistä.

Lisätiedot

Kuvaus Tämän ei ole tarkoitus olla mikään suomalaisen muinaispukuhistorian tyhjentävä esitys. Olen vain kirjannut muistiin joukon yli 40 vuoden aikana tekemiäni havaintoja. Ensimmäisen kerran pääsin tekemisiin tärkeän pukuhistoriallisen löydön kanssa saadessani kesällä 1959 kaivaa omin käsin Ylöjärven Mikkolan hienon vyölaitteen. Se, että tuolloin, toisella varsinaisella kaivauspaikallani, onnistuin tulkitsemaan näkemäni oikein, on antanut minulle itseluottamusta monissa kiperissä tilanteissa. Saattaa olla, että juuri tuo löytö ratkaisisi vastaisen urani arkeologina. Tämän kirjasen päähenkilö on Euran puku, mutta sillä on sekä tausta että tulevaisuus, ja sen tähden puhun paljosta muustakin kuin Euran emännistä.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Euran muinaispukutoimikunta
Tekijä Lehtosalo-Hilander, Pirkko-Liisa
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 96
ISBN 9529141386
Ilmestymisvuosi 2001
Painos 1
Tilausnumero 10250173
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat Eura, historia, kansanpuvut, käsityöperinne, muinaisjäännökset, muinaispuvut, pukeutuminen, Suomi, tietokirjallisuus, vaatteet, Käsityö, kotiteollisuus
Alanimike 10250173

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Euran puku

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot