Finglish - Vesa Oja

Finns in North America - Pohjois-Amerikan suomalaisia

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

45,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Oja, Vesa
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013

Lisätiedot

Finglish on ensimmäinen suuri valokuvadokumentti Pohjois-Amerikan suomalaisista. Sukulaistensa jäljille lähtenyt Vesa Oja kohtasi suomalaisin maustein amerikkalaistuneen elämän, unelmat, utopiat ja kotimaan kaipuun. Vesa Ja Päivi Oja kulkivat New Yorkista Kaliforniaan, Ontariosta Floridaan. Kahdeksan vuoden aikana syntyi tuhansia valokuvia ja satojen ihmisten haastatteluja. Vesa Ojan enon ja tädin elämäntarinat ovat osa siirtolaishistoriaa. Paremman elämän ja tulevaisuuden toivossa lähteneiden suomalaisten jälkeläisiä asuu ympäri Pohjois-Amerikkaa lähes 800 000. Alunperin mentiin töihin kaivoksille, tehtaisiin, rakennuksille, metsätyömaille tai piikomaan. Kerättiin rahaa omaa unelmaa, farmia varten. Muistettiin synnyinmaata, johon ei ehkä koskaan palattaisi. Uudet asuinpaikat nimettiin Kalevaksi, Eloksi, Nisulaksi, Heinolaksi, Onnelaksi, Sointulaksi ja Suomeksi. Finglish tarjoaa aikamatkan, jossa mennyt ja nykyisyys kohtaavat hellällä ja haikealla huumorilla.

Lisätiedot

Kuvaus Finglish on ensimmäinen suuri valokuvadokumentti Pohjois-Amerikan suomalaisista. Sukulaistensa jäljille lähtenyt Vesa Oja kohtasi suomalaisin maustein amerikkalaistuneen elämän, unelmat, utopiat ja kotimaan kaipuun. Vesa Ja Päivi Oja kulkivat New Yorkista Kaliforniaan, Ontariosta Floridaan. Kahdeksan vuoden aikana syntyi tuhansia valokuvia ja satojen ihmisten haastatteluja. Vesa Ojan enon ja tädin elämäntarinat ovat osa siirtolaishistoriaa. Paremman elämän ja tulevaisuuden toivossa lähteneiden suomalaisten jälkeläisiä asuu ympäri Pohjois-Amerikkaa lähes 800 000. Alunperin mentiin töihin kaivoksille, tehtaisiin, rakennuksille, metsätyömaille tai piikomaan. Kerättiin rahaa omaa unelmaa, farmia varten. Muistettiin synnyinmaata, johon ei ehkä koskaan palattaisi. Uudet asuinpaikat nimettiin Kalevaksi, Eloksi, Nisulaksi, Heinolaksi, Onnelaksi, Sointulaksi ja Suomeksi. Finglish tarjoaa aikamatkan, jossa mennyt ja nykyisyys kohtaavat hellällä ja haikealla huumorilla.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Tekijä Oja, Vesa
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 0788-2467
ISBN 9789522920041
Ilmestymisvuosi 2013
Painos 1
Tilausnumero 8349272
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat aiheet, amerikansuomalaiset, dokumenttivalokuvaus, henkilöhistoria, historia, näyttelyjulkaisut, Pohjois-Amerikka, siirtolaiset, siirtolaisuus, suomalaiset, suomalaisuus, tietokirjallisuus, valokuvanäyttelyt, valokuvataide, Valokuvaus Valokuvataide
Alanimike 8349272
Kieli - lisätieto " - englanti, suomi" -

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Finglish

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot