Haastavat kasvatustilanteet - Liisa Ahonen

Lämpimän vuorovaikutuksen käsikirja

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

51,10 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Ahonen, Liisa
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2017
  • Sivut: 290

Lisätiedot

Lasten haastava käyttäytyminen on yksi kuormittavimmista tekijöistä kasvatusalalla. Päiväkodin arjessa eteen tulee tilanteita, joissa lapset käyttäytyvät uhmakkaasti tai tulistuvat helposti. Myös ylivilkkaus tai voimakas vetäytyminen aiheuttaa suuressa lapsiryhmässä päänvaivaa kasvattajille. Usein tällaisissa tilanteissa kyse saattaa olla lapsen sosiaalis-emotionaalisesta tuen tarpeesta. Haastavana pidetty lapsi ei käyttäydy tarkoituksella hankalasti vaan tarvitsee aikuisen tukea tunteidensa käsittelyyn. Joustamattomasti rutiineihin nojaava päiväkodin toimintakulttuuri ruokkii haastavia tilanteita entisestään. Kirja tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka näihin tilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa. Lapsen yksilöllinen ja lämmin tukeminen ei suinkaan ole pois muilta lapsilta eikä lisää aikuisen työtaakkaa. Päinvastoin tilanteet ratkeavat helpommin ja nopeammin, kun aikuinen sitoutuu vuorovaikutukseen lapsen kanssa, kuuntelee tätä ja osoittaa antavansa tukea.

Lisätiedot

Kuvaus Lasten haastava käyttäytyminen on yksi kuormittavimmista tekijöistä kasvatusalalla. Päiväkodin arjessa eteen tulee tilanteita, joissa lapset käyttäytyvät uhmakkaasti tai tulistuvat helposti. Myös ylivilkkaus tai voimakas vetäytyminen aiheuttaa suuressa lapsiryhmässä päänvaivaa kasvattajille. Usein tällaisissa tilanteissa kyse saattaa olla lapsen sosiaalis-emotionaalisesta tuen tarpeesta. Haastavana pidetty lapsi ei käyttäydy tarkoituksella hankalasti vaan tarvitsee aikuisen tukea tunteidensa käsittelyyn. Joustamattomasti rutiineihin nojaava päiväkodin toimintakulttuuri ruokkii haastavia tilanteita entisestään. Kirja tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka näihin tilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa. Lapsen yksilöllinen ja lämmin tukeminen ei suinkaan ole pois muilta lapsilta eikä lisää aikuisen työtaakkaa. Päinvastoin tilanteet ratkeavat helpommin ja nopeammin, kun aikuinen sitoutuu vuorovaikutukseen lapsen kanssa, kuuntelee tätä ja osoittaa antavansa tukea.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja PS-kustannus
Tekijä Ahonen, Liisa
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 290
ISBN 9789524517270
Ilmestymisvuosi 2017
Painos 2 2. p
Tilausnumero 8262493
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat aikuiset, kasvatus, K-kirjat, käyttäytymishäiriöt, lapset, lasten kehitys, lastentarhanopettajat, leikki-ikäiset, pedagogiikka, pedagoginen suunnittelu, poikkeava käyttäytyminen, päiväkodit, sosioemotionaaliset taidot, tukeminen, varhaiskasvatus, vuorova
Alanimike 8262493

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Haastavat kasvatustilanteet

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot