Hausfrau - Liisa Helve-Sibaja

Kotona Sveitsissä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

27,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Helve-Sibaja, Liisa
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 194

Lisätiedot

Hausfrau vie perjantaisin siistin sanomalehtipinon tienvarteen odottamaan. Suomalaissyntyinen Hausfrau ei ole vielä niin sveitsiläinen, että silittäisi lehdet tiiviiksi nipuksi. Pitävä solmu kuitenkin onnistuu yläkerran naapurin tapaan. Kotiäidin arki on työtä täynnä: viikkoa rytmittävät pyykkipäivä, ostospäivä, toripäivä, piiraspäivä... Lounaan on oltava koulupäivinä minuutilleen valmis, kun tytär tulee syömään. Kotona häärivää, korkeakoulutettua Hausfrauta ei kotikylässä kummastella - ainoastaan hän itse miettii, miten tässä kävi näin. Viitisentoista vuotta Sveitsissä on kunnioitettava aika. Siinä ajassa oppii elämään sveitsiläisen kellon tarkkuudella, mutta Hausfrau kertoo muustakin: muualta tullut muistaa aina kotimaansa eikä opi pyytämään piirasta leipomosta juuri oikealla nuotilla. Huumorilla ja avoimuudella maustetussa fonduepadassa kuplivat patikkaretket Alpeilla ja markkinoiden viininmaistajaiset mutta myös ulkopuolisuuden ja huonommuuden poreet. Ikinä koti ei ole riittävän siisti tai sveitsinsaksa soi täysin puhtaasti, kunnes eräänä päivänä Hausfrau huomaa neuvovansa brittityttöä uimahallin allaskäytännöistä - olevansa sveitsiläistä sveitsiläisempi. Liisa Helve-Sibaja (s. 1967) on asunut Zurichin esikaupungissa Zollikonissa vuodesta 1999 costaricalaisen miehensä ja tyttärensä kanssa. Hausfrau on kirja hänen omasta elämästään Sveitsissä. Koulutukseltaan hän on kirjallisuuden maisteri toimittajan töitä hän jatkaa uudesta kotimaastaan käsin.

Lisätiedot

Kuvaus Hausfrau vie perjantaisin siistin sanomalehtipinon tienvarteen odottamaan. Suomalaissyntyinen Hausfrau ei ole vielä niin sveitsiläinen, että silittäisi lehdet tiiviiksi nipuksi. Pitävä solmu kuitenkin onnistuu yläkerran naapurin tapaan. Kotiäidin arki on työtä täynnä: viikkoa rytmittävät pyykkipäivä, ostospäivä, toripäivä, piiraspäivä... Lounaan on oltava koulupäivinä minuutilleen valmis, kun tytär tulee syömään. Kotona häärivää, korkeakoulutettua Hausfrauta ei kotikylässä kummastella - ainoastaan hän itse miettii, miten tässä kävi näin. Viitisentoista vuotta Sveitsissä on kunnioitettava aika. Siinä ajassa oppii elämään sveitsiläisen kellon tarkkuudella, mutta Hausfrau kertoo muustakin: muualta tullut muistaa aina kotimaansa eikä opi pyytämään piirasta leipomosta juuri oikealla nuotilla. Huumorilla ja avoimuudella maustetussa fonduepadassa kuplivat patikkaretket Alpeilla ja markkinoiden viininmaistajaiset mutta myös ulkopuolisuuden ja huonommuuden poreet. Ikinä koti ei ole riittävän siisti tai sveitsinsaksa soi täysin puhtaasti, kunnes eräänä päivänä Hausfrau huomaa neuvovansa brittityttöä uimahallin allaskäytännöistä - olevansa sveitsiläistä sveitsiläisempi. Liisa Helve-Sibaja (s. 1967) on asunut Zurichin esikaupungissa Zollikonissa vuodesta 1999 costaricalaisen miehensä ja tyttärensä kanssa. Hausfrau on kirja hänen omasta elämästään Sveitsissä. Koulutukseltaan hän on kirjallisuuden maisteri toimittajan töitä hän jatkaa uudesta kotimaastaan käsin.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Atena
Tekijä Helve-Sibaja, Liisa
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 194
ISBN 9789523001435
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8406097
Asiasanat kotimainen kaunokirjallisuus, kulttuurierot, maahanmuuttajat, suomalaiset, Sveitsi, sveitsiläiset, tapakulttuuri, yhteiskuntakuvaus, Suomenkiel.kertomakirjallisuus
Alanimike 8406097

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Hausfrau

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot