Helsingin sisäpihat kertovat - Katja Tikka

Kaupunkihistoriaa ja nykypäivää pihan puolelta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

29,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Tikka, Katja - Lappalainen, Leea - Järvinen, Anu
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 166

Lisätiedot

Kirja esittelee kiehtovia helsinkiläisiä sisäpihoja ja niiden historiaa sekä kronologisesti että asuinalueit-tain. Sekä historiallisin että uusin valokuvin kuvitettu kirja on elävä kurkistus kaupunkilaisten arkeen ennen ja nyt. Teos johtaa lukijan rautaporttien ja julkisivujen taakse, erilaisiin tunnelmiin ja menneiden vuosikymmenten tapahtumiin mm. ydinkeskustassa, Töölössä, Kalliossa ja Puu-Käpylässä. Helsingin kantakaupungin sisäpihat kätkevät muuriensa taakse erilaisia maailmoja, joita ohikulkijat eivät aina huomaa. Pihat eivät ole pelkästään läpikulkupaikkoja, vaan niillä on eletty monimuotoista ja värikästä elämää läpi vuosikymmenten. Pihan puolelta katsottuna kaupungin näkee uusin silmin. Alun perin sisäpihat rakennettiin niin, että sinne mahtuivat niin puuceet, kanalat kuin keittiöpuutarhatkin. Vuosien mittaan pihoilla on ollut monia käyttötarkoituksia aina autoistumisen ajan asfalttipihoihin ja viherrakentamisen ajan kaupunkikeitaisiin asti. Pihapiirit ovat luoneet yhteisöjä, mutta myös saaneet todistaa yhteisöllisyyden katoamista. Sisäpihojen historia kertoo sosiaalisten rakenteiden ja kaupunkielämän muutoksesta, miniatyyrikoossa koko nuoren kansakunnan historiasta.

Lisätiedot

Kuvaus Kirja esittelee kiehtovia helsinkiläisiä sisäpihoja ja niiden historiaa sekä kronologisesti että asuinalueit-tain. Sekä historiallisin että uusin valokuvin kuvitettu kirja on elävä kurkistus kaupunkilaisten arkeen ennen ja nyt. Teos johtaa lukijan rautaporttien ja julkisivujen taakse, erilaisiin tunnelmiin ja menneiden vuosikymmenten tapahtumiin mm. ydinkeskustassa, Töölössä, Kalliossa ja Puu-Käpylässä. Helsingin kantakaupungin sisäpihat kätkevät muuriensa taakse erilaisia maailmoja, joita ohikulkijat eivät aina huomaa. Pihat eivät ole pelkästään läpikulkupaikkoja, vaan niillä on eletty monimuotoista ja värikästä elämää läpi vuosikymmenten. Pihan puolelta katsottuna kaupungin näkee uusin silmin. Alun perin sisäpihat rakennettiin niin, että sinne mahtuivat niin puuceet, kanalat kuin keittiöpuutarhatkin. Vuosien mittaan pihoilla on ollut monia käyttötarkoituksia aina autoistumisen ajan asfalttipihoihin ja viherrakentamisen ajan kaupunkikeitaisiin asti. Pihapiirit ovat luoneet yhteisöjä, mutta myös saaneet todistaa yhteisöllisyyden katoamista. Sisäpihojen historia kertoo sosiaalisten rakenteiden ja kaupunkielämän muutoksesta, miniatyyrikoossa koko nuoren kansakunnan historiasta.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Minerva
Tekijä Tikka, Katja - Lappalainen, Leea - Järvinen, Anu
Valokuvaaja Järvinen, Anu
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 166
ISBN 9789523121911
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 21664974
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat asuinalueet, Helsinki, historia, kaupunginosat, kaupunkihistoria, kaupunkikeskustat, kaupunkirakentaminen, kaupunkisuunnittelu, korttelit, kulttuurihistoria, kulttuurihistorialliset rakennukset, pihat, puutarhakaupungit, sisäpihat, tietokirjallisuus, yht
Alanimike 21664974

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Helsingin sisäpihat kertovat

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot