Herätysliikkeisiin sitoutuminen ja osallistuminen - Hanna Salomäki

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

44,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Salomäki, Hanna
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 435

Lisätiedot

Kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet ovat tyypillinen piirre suomalaiselle uskonnollisuudelle. Niiden vaikutusta kuvaa se, että joka kymmenes suomalainen kuuluu johonkin herätysliikkeeseen. Liikkeiden kannattajat ovat aktiivisia vaikuttajia kirkossa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Herätysliikekentällä on tapahtunut viime vuosina huomattavia muutoksia herätysliikkeiden ryhmityttyä uudelleen ja joidenkin liikkeiden jakauduttua tai irtauduttua kirkosta. Herätysliikkeitä käsittelevää laajaa tutkimusta ei kuitenkaan ole tehty vuosiin. Tämä tutkimus käsittelee suomalaisten sitoutumista herätysliikkeiden toimintaan. Työssä vertaillaan herätysliikkeisiin kuulumista ja niiden toimintaan osallistumista yhdeksässä herätysliikkeessä. Tutkimuksessa ovat mukana vanhoillislestadiolaisuus, herännäisyys, evankelisuus, Rauhan Sana -lestadiolaisuus, rukoilevaisuus, Kansanlähetys, Suomen Raamattuopisto, Kansan Raamattuseura sekä Nokia Missio, ja se pohjautuu herätysliikkeiden kesäjuhlilla 2007-2008 koottuun laajaan aineistoon. Kirja antaa uutta tietoa 2000-luvun herätysliikeyhteisöjen muodostumisesta ja niiden eroista. Se selvittää myös kannattajien raamattukäsityksiä, raamatunlukua sekä osallistumista ev.-lut. kirkon toimintaan. Tutkimus osoittaa, että valtaosassa herätysliikkeitä kannattajat ovat varsin sitoutuneita liikkeidensä toimintaan ja monet myös kuuluvat useisiin liikkeisiin rinnakkain. Toisaalta kannattajien moraalikäsityksissä ja osallistumisessa sekulaariin yhdistystoimintaan on huomattavaa vaihtelua eri liikkeiden välillä. Tutkimuksen on tehnyt Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija, TT Hanna Salomäki.

Lisätiedot

Kuvaus Kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet ovat tyypillinen piirre suomalaiselle uskonnollisuudelle. Niiden vaikutusta kuvaa se, että joka kymmenes suomalainen kuuluu johonkin herätysliikkeeseen. Liikkeiden kannattajat ovat aktiivisia vaikuttajia kirkossa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Herätysliikekentällä on tapahtunut viime vuosina huomattavia muutoksia herätysliikkeiden ryhmityttyä uudelleen ja joidenkin liikkeiden jakauduttua tai irtauduttua kirkosta. Herätysliikkeitä käsittelevää laajaa tutkimusta ei kuitenkaan ole tehty vuosiin. Tämä tutkimus käsittelee suomalaisten sitoutumista herätysliikkeiden toimintaan. Työssä vertaillaan herätysliikkeisiin kuulumista ja niiden toimintaan osallistumista yhdeksässä herätysliikkeessä. Tutkimuksessa ovat mukana vanhoillislestadiolaisuus, herännäisyys, evankelisuus, Rauhan Sana -lestadiolaisuus, rukoilevaisuus, Kansanlähetys, Suomen Raamattuopisto, Kansan Raamattuseura sekä Nokia Missio, ja se pohjautuu herätysliikkeiden kesäjuhlilla 2007-2008 koottuun laajaan aineistoon. Kirja antaa uutta tietoa 2000-luvun herätysliikeyhteisöjen muodostumisesta ja niiden eroista. Se selvittää myös kannattajien raamattukäsityksiä, raamatunlukua sekä osallistumista ev.-lut. kirkon toimintaan. Tutkimus osoittaa, että valtaosassa herätysliikkeitä kannattajat ovat varsin sitoutuneita liikkeidensä toimintaan ja monet myös kuuluvat useisiin liikkeisiin rinnakkain. Toisaalta kannattajien moraalikäsityksissä ja osallistumisessa sekulaariin yhdistystoimintaan on huomattavaa vaihtelua eri liikkeiden välillä. Tutkimuksen on tehnyt Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija, TT Hanna Salomäki.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Salomäki, Hanna
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 435
ISBN 9789516933064
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8339469
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat evankelinen liike, herännäisyys, herätysliikkeet, jäsenet, Kansan raamattuseura, karismaattiset liikkeet, lestadiolaisuus, mielipiteet, Nokia Missio (yhdistys), osallistuminen, rukoilevaisuus, sitoutuminen, Suomen evankelis-luterilainen kansanlähetys, Su
Alanimike 8339469

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Herätysliikkeisiin sitoutuminen ja osallistuminen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot