Huippuluokka - Ari Pokka

miten suomalaista koulua johdetaan?

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

31,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Pokka, Ari
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 159

Lisätiedot

Suomessa vuoden 2012 PISA-tulokset herättivät kiivasta keskustelua. Vuosikymmenen mittainen rankingkärki vaihtui hieman aiempaa alempaan sijoitukseen. On tärkeä pohtia, ohjaako PISA-tulos koulun kehittämistä, vai luotammeko edelleen omaan suomalaiseen toimintatapaamme. Koulutus ei ole niin yksinkertainen tuote, että standardisoimalla ja jatkuvalla mittaamisella saadaan parempia tuloksia. Maat, jotka uskovat mittauksiin, eivät menesty kansainvälisessä vertailussa kovin hyvin. Suomalaisesta koulusta on satoja erilaisia tarinoita. Luottamuksen kulttuuri ja matala hierarkia selittävät osaksi suomalaisen koulun vahvuutta. Tässä ilmapiirissä yhdistyvät opettajien vahva osaaminen, korkeatasoinen pedagoginen johtaminen, lapsen ja nuoren elämänvaiheen kunnioitus, kaikkien kouluyhteisössä mukana elävien ihmisten sitoutuminen sivistystehtävään, koulutuspolitiikan harmonia ja poikkeuksellinen yhteistyö koulun, koulutuksen järjestäjän ja kansallisen kouluhallinnon välillä.Tämä kirja kertoo, miten suomalainen koulu toimii.

Lisätiedot

Kuvaus Suomessa vuoden 2012 PISA-tulokset herättivät kiivasta keskustelua. Vuosikymmenen mittainen rankingkärki vaihtui hieman aiempaa alempaan sijoitukseen. On tärkeä pohtia, ohjaako PISA-tulos koulun kehittämistä, vai luotammeko edelleen omaan suomalaiseen toimintatapaamme. Koulutus ei ole niin yksinkertainen tuote, että standardisoimalla ja jatkuvalla mittaamisella saadaan parempia tuloksia. Maat, jotka uskovat mittauksiin, eivät menesty kansainvälisessä vertailussa kovin hyvin. Suomalaisesta koulusta on satoja erilaisia tarinoita. Luottamuksen kulttuuri ja matala hierarkia selittävät osaksi suomalaisen koulun vahvuutta. Tässä ilmapiirissä yhdistyvät opettajien vahva osaaminen, korkeatasoinen pedagoginen johtaminen, lapsen ja nuoren elämänvaiheen kunnioitus, kaikkien kouluyhteisössä mukana elävien ihmisten sitoutuminen sivistystehtävään, koulutuspolitiikan harmonia ja poikkeuksellinen yhteistyö koulun, koulutuksen järjestäjän ja kansallisen kouluhallinnon välillä.Tämä kirja kertoo, miten suomalainen koulu toimii.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Kulttuuriosuuskunta Vehrä
Tekijä Pokka, Ari
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 159
ISBN 9789526788944
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8357301
Asiasanat johtaminen, koulu, kouluympäristö, opetus, opetussuunnitelmat, pedagoginen johtaminen, rehtorit, sidosryhmät, tietokirjallisuus, Kasvatus, opetus, kasvatustied
Alanimike 8357301

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Huippuluokka

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot