Hyvä Hankaus 2.0 -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

69,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 409

Lisätiedot

Hyvä hankaus 2.0 avaa teatterilähtöisen työskentelyn mahdollisuuksia ja käyttöalueita. Kirja kiinnittyy taiteen itseisarvosta käytävään keskusteluun ja tuo tähän aikalaisnäkemyksen teatterin kietoutumisesta yhteiskunnallisiin ja taloudellisiin rakenteisiin sekä taiteen ja taidelähtöisen työskentelyn mahdollisuuksista vaikuttaa ihmisten elämään. Hyvä hankaus 2.0 lähestyy teatterin tarjoamaa oppimispotentiaalia perinteistä taidekontekstia laajemmin. Se suuntaa huomion toimintaan erilaisissa yhteisöissä ja laitoksissa, koulutustilaisuuksissa ja kehittämishankkeissa. Aihepiirin moninaisuudesta kertoo myös tähän tekemisen tapaan liittyvien käsitteiden kirjo, jota kirja avaa neljässä luvussa. Teatteri uusissa ympäristöissä tarkastelee soveltavan teatterin lyhyttä historiaa Suomessa ja taiteilijaidentiteettiä tässä muutoksessa, tarjoaa ajatuksen draamatyöskentelystä paikkana ymmärtää toisten tapaa ajatella ja mahdollisuuden oppia heiltä. Teatteri ja oppiminen lähestyy teatterilähtöistä työskentelyä laajasti oppimisen välineenä ja merkitysten rakentajana mm. esimieskoulutuksessa ja yrittäjäkasvatuksessa, maahanmuuttajien kieltenopetuksessa ja sosiaalisten taitojen kehittämisessä sekä muistisairauksien kohtaamisessa. Teatteri ja työ pohtii teatterin tarjoamia mahdollisuuksia tiedon muodostumisessa työyhteisöissä ja rooleja poliittisessa päätöksenteossa sekä avaa forum-teatterin soveltamista työyhteisön ongelmien peilinä. Teatteri ja muutos kuvaa kirjoittajien omien polkujen etsimistä ja kiinnittymistä teatterityöskentelyyn ja oppimiseen sen aikana. Tarjolla on aikalaistodistuksia siitä, mitä tapahtuu kun draamalle antaa pikkusormensa. Artikkelien kirjoittajat ja kuvittaja ovat olleet omalta osaltaan mukana vaikuttamassa ja tulleet vaikutetuiksi teatterilähtöisen työskentelyn edetessä moneen suuntaan rönsyillen.

Lisätiedot

Kuvaus Hyvä hankaus 2.0 avaa teatterilähtöisen työskentelyn mahdollisuuksia ja käyttöalueita. Kirja kiinnittyy taiteen itseisarvosta käytävään keskusteluun ja tuo tähän aikalaisnäkemyksen teatterin kietoutumisesta yhteiskunnallisiin ja taloudellisiin rakenteisiin sekä taiteen ja taidelähtöisen työskentelyn mahdollisuuksista vaikuttaa ihmisten elämään. Hyvä hankaus 2.0 lähestyy teatterin tarjoamaa oppimispotentiaalia perinteistä taidekontekstia laajemmin. Se suuntaa huomion toimintaan erilaisissa yhteisöissä ja laitoksissa, koulutustilaisuuksissa ja kehittämishankkeissa. Aihepiirin moninaisuudesta kertoo myös tähän tekemisen tapaan liittyvien käsitteiden kirjo, jota kirja avaa neljässä luvussa. Teatteri uusissa ympäristöissä tarkastelee soveltavan teatterin lyhyttä historiaa Suomessa ja taiteilijaidentiteettiä tässä muutoksessa, tarjoaa ajatuksen draamatyöskentelystä paikkana ymmärtää toisten tapaa ajatella ja mahdollisuuden oppia heiltä. Teatteri ja oppiminen lähestyy teatterilähtöistä työskentelyä laajasti oppimisen välineenä ja merkitysten rakentajana mm. esimieskoulutuksessa ja yrittäjäkasvatuksessa, maahanmuuttajien kieltenopetuksessa ja sosiaalisten taitojen kehittämisessä sekä muistisairauksien kohtaamisessa. Teatteri ja työ pohtii teatterin tarjoamia mahdollisuuksia tiedon muodostumisessa työyhteisöissä ja rooleja poliittisessa päätöksenteossa sekä avaa forum-teatterin soveltamista työyhteisön ongelmien peilinä. Teatteri ja muutos kuvaa kirjoittajien omien polkujen etsimistä ja kiinnittymistä teatterityöskentelyyn ja oppimiseen sen aikana. Tarjolla on aikalaistodistuksia siitä, mitä tapahtuu kun draamalle antaa pikkusormensa. Artikkelien kirjoittajat ja kuvittaja ovat olleet omalta osaltaan mukana vaikuttamassa ja tulleet vaikutetuiksi teatterilähtöisen työskentelyn edetessä moneen suuntaan rönsyillen.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Draamatyö
Toimittaja Korhonen, Pekka - Airaksinen, Raija
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1799-280X
Sivumäärä 409
ISBN 9789526670416
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8356600
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat devising, draamamenetelmät, draamapedagogiikka, elämyksellisyys, esimiestaidot, forum-teatteri, koulut, kriisialueet, lastensuojelu, maahanmuuttajat, mielenterveystyö, muistisairaudet, museot, näkövammaiset, opetusmenetelmät, oppiminen, osallistava teatt
Alanimike 8356600

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Hyvä Hankaus 2.0

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot