Hyvä Sara! - Anna Kortelainen

Sara Hildenin kolme elämää

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

29,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Kortelainen, Anna
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2018
  • Sivut: 447

Lisätiedot

Sara Hilden (1905-1993) oli keräilijä-mesenaatti ja menestynyt vaatealan yrittäjä - naisjohtaja patruunoiden aikakaudella. Hänellä oli kuitenkin myös dramaattinen yksityiselämä vauhdikkaasta nuoresta naisesta tuli lotta ja lopulta adoptioäiti, jonka raskas avioliitto alkoholistimiehen kanssa oli nujertaa. Sisällissodan julmuudet jättivät jäljen nuoreen torpantyttöön, joka aloitti tyhjästä Tampereella, nautti nuoruudesta ja itsenäisestä keski-iästä urheilullisena kaunottarena ja raivasi tiensä menestykseen. Tunne-elämästään hän ei puhunut ikinä, eikä varsinkaan menneisyydestään. Mutta kaikissa rooleissaan Saran ylin tahto oli auttaa. Hildeniä on tapana luonnehtia tiukaksi ja kovapintaiseksi naiseksi. Anna Kortelainen löytää kuitenkin karun pinnan alta myös yksinäisen tytön, säihkyväsilmäisen sinkkunaisen ja iättömän taiteenrakastajan. Teos on ensimmäinen Hildenistä tehty elämäkerta.

Lisätiedot

Kuvaus Sara Hilden (1905-1993) oli keräilijä-mesenaatti ja menestynyt vaatealan yrittäjä - naisjohtaja patruunoiden aikakaudella. Hänellä oli kuitenkin myös dramaattinen yksityiselämä vauhdikkaasta nuoresta naisesta tuli lotta ja lopulta adoptioäiti, jonka raskas avioliitto alkoholistimiehen kanssa oli nujertaa. Sisällissodan julmuudet jättivät jäljen nuoreen torpantyttöön, joka aloitti tyhjästä Tampereella, nautti nuoruudesta ja itsenäisestä keski-iästä urheilullisena kaunottarena ja raivasi tiensä menestykseen. Tunne-elämästään hän ei puhunut ikinä, eikä varsinkaan menneisyydestään. Mutta kaikissa rooleissaan Saran ylin tahto oli auttaa. Hildeniä on tapana luonnehtia tiukaksi ja kovapintaiseksi naiseksi. Anna Kortelainen löytää kuitenkin karun pinnan alta myös yksinäisen tytön, säihkyväsilmäisen sinkkunaisen ja iättömän taiteenrakastajan. Teos on ensimmäinen Hildenistä tehty elämäkerta.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Gummerus
Tekijä Kortelainen, Anna
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 447
ISBN 9789512407361
Ilmestymisvuosi 2018
Painos 2 2. p
Tilausnumero 7685641
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat Elämäkerrat ja muistelmat, Historia, keräilijät, kuvataide, liikenaiset, mesenaatit, Sara Hildenin taidemuseo, Suomi, Taide, taidekokoelmat, taidemuseot, Tampere, tietokirjallisuus, vaatetusala, yrittäjät, Elämäkerrat muistelmat
Alanimike 7685641

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Hyvä Sara!

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot