Hyvinvointitalous - Riitta Särkelä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

70,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Särkelä, Riitta - Siltaniemi, Aki - Rouvinen-Wilenius, Päivi - Parviainen, Heikki - Ahola, Eija
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 297

Lisätiedot

Talous ja taloudellinen kasvu ovat nousseet viime vuosina välineistä itseisarvoiksi ja tavoitteiksi sinänsä. Asioita tarkastellaan helposti vain lyhytkestoisten taloudellisten vaikutusten näkökulmasta. Samaan aikaan erot suomalaisten sosiaalisessa hyvinvoinnissa ja terveydessä ovat kasvaneet. Tässä julkaisussa on kootusti eri tieteenalojen näkökulmia hyvinvointitalouteen. Esille nostetaan ihmisten hyvinvoinnin ja talouden keskinäinen riippuvuus sekä niiden välisiä jännitteitä. Miten näitä kahta aluetta voitaisiin rakentaa tasapainoisesti ja yhdessä? Kyse on pohjimmiltaan oikeudenmukaisuudesta ja sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävästä kehityksestä. Julkaisu sisältää erilaisia ajatuspolkuja hyvinvointitalouden jäsentämiseksi ja haastaa pohtimaan hyvinvointivaltion uudistamisen tarpeita.

Lisätiedot

Kuvaus Talous ja taloudellinen kasvu ovat nousseet viime vuosina välineistä itseisarvoiksi ja tavoitteiksi sinänsä. Asioita tarkastellaan helposti vain lyhytkestoisten taloudellisten vaikutusten näkökulmasta. Samaan aikaan erot suomalaisten sosiaalisessa hyvinvoinnissa ja terveydessä ovat kasvaneet. Tässä julkaisussa on kootusti eri tieteenalojen näkökulmia hyvinvointitalouteen. Esille nostetaan ihmisten hyvinvoinnin ja talouden keskinäinen riippuvuus sekä niiden välisiä jännitteitä. Miten näitä kahta aluetta voitaisiin rakentaa tasapainoisesti ja yhdessä? Kyse on pohjimmiltaan oikeudenmukaisuudesta ja sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävästä kehityksestä. Julkaisu sisältää erilaisia ajatuspolkuja hyvinvointitalouden jäsentämiseksi ja haastaa pohtimaan hyvinvointivaltion uudistamisen tarpeita.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys
Tekijä Särkelä, Riitta - Siltaniemi, Aki - Rouvinen-Wilenius, Päivi - Parviainen, Heikki - Ahola, Eija
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-5964
Sivumäärä 297
ISBN 9789526628080
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8356510
Asiasanat ekologinen kestävyys, hyvinvointi, hyvinvointipolitiikka, hyvinvointivaltio, investoinnit, kestävä kehitys, mittarit, sosiaalinen kestävyys, sosiaalipolitiikka, taloudellinen kestävyys, taloudellisuus, talous, tietokirjallisuus, vaikuttavuus, yhteiskunta
Alanimike 8356510

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Hyvinvointitalous

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot