Ihmisten maa - esseitä sekularisaatiosta -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

15,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 195

Lisätiedot

Maallistuminen puhututtaa. Mutta mitä on maallinen tai maallistuminen? Teos valottaa puolueettomasti maallistumiskeskustelun peruskäsitteitä ja niistä käytävää keskustelua. Keskustelun laajaa kenttää kuvaamaan on poimittu erilaisia tulokulmia maallistumiseen: teoksessa pohditaan muun muassa maallistumista ateismin ja henkisyyden suhteena, maallistumiskehitystä yhteiskuntateorian taustalla tai vaikkapa osana teologista keskustelua. Kirjaan on kerätty aihetta akateemisesti tutkineiden suomalaisten kirjoittajien tuoreita puheenvuoroja. Esseemuoto palvelee parhaiten kokoelman tavoitetta: antaa helposti luettava katsanto maallistumisen eri puoliin - ilman akateemisen apparaatin raskautta. Samalla essee "vapauttaa" kirjoittajan kokemaan ja kirjoittamaan kokemastaan poistamalla tekstistä tiukan tutkimuksellisen otteen. Teos soveltuu opetusmateriaaliksi ja tietojen syventämiseen maallistusteeman ympäriltä. Saman teeman käsittely useamman eri esseen kautta mahdollistaa myös valikoivan käytön esimerkiksi juuri opetuskäytössä tai asiantuntemuksen tukena. Opetuksellinen käyttö on mahdollista perustaso-opetuksessa kuin akateemisellakin tasolla.

Lisätiedot

Kuvaus Maallistuminen puhututtaa. Mutta mitä on maallinen tai maallistuminen? Teos valottaa puolueettomasti maallistumiskeskustelun peruskäsitteitä ja niistä käytävää keskustelua. Keskustelun laajaa kenttää kuvaamaan on poimittu erilaisia tulokulmia maallistumiseen: teoksessa pohditaan muun muassa maallistumista ateismin ja henkisyyden suhteena, maallistumiskehitystä yhteiskuntateorian taustalla tai vaikkapa osana teologista keskustelua. Kirjaan on kerätty aihetta akateemisesti tutkineiden suomalaisten kirjoittajien tuoreita puheenvuoroja. Esseemuoto palvelee parhaiten kokoelman tavoitetta: antaa helposti luettava katsanto maallistumisen eri puoliin - ilman akateemisen apparaatin raskautta. Samalla essee "vapauttaa" kirjoittajan kokemaan ja kirjoittamaan kokemastaan poistamalla tekstistä tiukan tutkimuksellisen otteen. Teos soveltuu opetusmateriaaliksi ja tietojen syventämiseen maallistusteeman ympäriltä. Saman teeman käsittely useamman eri esseen kautta mahdollistaa myös valikoivan käytön esimerkiksi juuri opetuskäytössä tai asiantuntemuksen tukena. Opetuksellinen käyttö on mahdollista perustaso-opetuksessa kuin akateemisellakin tasolla.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Osuuskunta Sivuosa
Toimittaja Koponen, Ari - Savolainen, Tuomas
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 195
ISBN 9789526809700
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8357414
Asiasanat ateismi, henkisyys, islam, kristinusko, maallistuminen, teismi, tietokirjallisuus, uskonnonfilosofia, uskontososiologia, Uskonnonfilosofia
Alanimike 8357414

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ihmisten maa - esseitä sekularisaatiosta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot