Isien kuoro -

alkuvuosisatojen opetusta kirkkolaulusta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

41,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 192

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon lauluperinteen juuret nivoutuvat vahvasti alkukristilliseen aikaan. Soivia lähteitä noilta ajoilta ei ole säilynyt, mutta tietoa laulun merkityksestä sen sijaan saadaan aina ensimmäisiltä kristillisiltä vuosisadoilta saakka. Oppineet teologit olivat useinkin opiskelleet nuoruudessaan klassisia tieteitä kuten filosofiaa, mikä näkyy heidän opetuksessaan. Kristityt teologit välittivät kirjoituksissaan tietoa kirkkolaulun ensiarvoisesta merkityksestä. Kirkon suuret opettajat, Athanasios Suuri, Johannes Krysostomos, Basileios Suuri ja Gregorios Nyssalainen, jotka elivät yli 1600 vuotta sitten, ovat teoksissaan käsitelleet kirkon laulua kirkon toiminnan elintärkeänä osana. Tämän antologian 21 kirjoittajan joukossa on musiikin kannalta meille tuntemattomampiakin nimiä kuten 100-luvulla vaikuttanut Justinos Filosofi ja Marttyyri ja häntä hieman nuorempi Klemens Aleksandrialainen. Yksi lähtökohta teologien laulunopetuksessa on koko luomakunnan ylistyksen esikuvallisuus. Ortodoksisen kirkon perinteisen laulun jo muinoin tiedostetusta arvosta ei toistaiseksi ole suomeksi olemassa yhtään laajempaa julkaisua. Koska kirkkomusiikkikulttuuri on erittäin merkittävä osa suomalaista ortodoksista yhteiskuntaa tänä päivänä, tietämystä sen varhaiskristillisyyteen ja Bysanttiin ulottuvista juurista halutaan nyt tuoda julki tämän tekstikokoelman välityksellä. Kirja on omistettu HP patriarkka Bartholomeokselle ja kirja julkistettiin hänen vierailunsa yhteydessä Joensuussa Ortodoksisen kulttuurin säätiön tilojen vihkimispäivänä 12.6.2010.

Lisätiedot

Kuvaus Ortodoksisen kirkon lauluperinteen juuret nivoutuvat vahvasti alkukristilliseen aikaan. Soivia lähteitä noilta ajoilta ei ole säilynyt, mutta tietoa laulun merkityksestä sen sijaan saadaan aina ensimmäisiltä kristillisiltä vuosisadoilta saakka. Oppineet teologit olivat useinkin opiskelleet nuoruudessaan klassisia tieteitä kuten filosofiaa, mikä näkyy heidän opetuksessaan. Kristityt teologit välittivät kirjoituksissaan tietoa kirkkolaulun ensiarvoisesta merkityksestä. Kirkon suuret opettajat, Athanasios Suuri, Johannes Krysostomos, Basileios Suuri ja Gregorios Nyssalainen, jotka elivät yli 1600 vuotta sitten, ovat teoksissaan käsitelleet kirkon laulua kirkon toiminnan elintärkeänä osana. Tämän antologian 21 kirjoittajan joukossa on musiikin kannalta meille tuntemattomampiakin nimiä kuten 100-luvulla vaikuttanut Justinos Filosofi ja Marttyyri ja häntä hieman nuorempi Klemens Aleksandrialainen. Yksi lähtökohta teologien laulunopetuksessa on koko luomakunnan ylistyksen esikuvallisuus. Ortodoksisen kirkon perinteisen laulun jo muinoin tiedostetusta arvosta ei toistaiseksi ole suomeksi olemassa yhtään laajempaa julkaisua. Koska kirkkomusiikkikulttuuri on erittäin merkittävä osa suomalaista ortodoksista yhteiskuntaa tänä päivänä, tietämystä sen varhaiskristillisyyteen ja Bysanttiin ulottuvista juurista halutaan nyt tuoda julki tämän tekstikokoelman välityksellä. Kirja on omistettu HP patriarkka Bartholomeokselle ja kirja julkistettiin hänen vierailunsa yhteydessä Joensuussa Ortodoksisen kulttuurin säätiön tilojen vihkimispäivänä 12.6.2010.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Suomen bysanttilaisen musiikin seura ry.
Kääntäjä Seppälä, Johannes
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1799-1145
Sivumäärä 192
ISBN 9789526738901
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8356928
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat historia, ortodoksinen kirkko, ortodoksinen kirkkomusiikki, ortodoksisuus, psalmit, pyhät, raamatuntulkinta, teologia, tietokirjallisuus
Alanimike 8356928

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Isien kuoro

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot