Ja lapsi loi isän - Didier Dumas

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

32,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Dumas, Didier
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 205

Lisätiedot

Didier Dumas on ranskalainen lasten psykoanalyytikko, joka käsittelee lapsen psyykkisen kehityksen ydinkysymyksiä vanhempien, erityisesti isän merkityksen kannalta, hyödyntäen pohdiskelussaan myös neurotieteitä, sosiologiaa ja myyttejä. Lapsi rakastaa meitä kun saamme mielihyvää hänen kanssaan olemisesta. Lapsi tarvitsee tätä vastavuoroisuutta voidakseen samastua meihin ja kasvaa. Myös vanhemman on voitava samastua lapseen ja tiedostaa samastumisprosessi, jonka kautta lapsi sisäistää vanhempiensa tavan ajatella, arvot ja asenteet - sekä vanhemmuuden mallin. Jo 3-vuotiaan pitää saada tietää mitä virkaa isän kiveksillä on suvunjatkamisessa, sanoo Dumas. Vanhempien kykyyn puhua lapselle seksuaalisuudesta vaikuttaa edellisten sukupolvien perintö. Tämä käsitys perustuu kliinisessä työssä saatuun pitkään kokemukseen lapsen häiriöiden taustalla olevista isän seksuaalisuutta koskevista kysymyksistä.

Lisätiedot

Kuvaus Didier Dumas on ranskalainen lasten psykoanalyytikko, joka käsittelee lapsen psyykkisen kehityksen ydinkysymyksiä vanhempien, erityisesti isän merkityksen kannalta, hyödyntäen pohdiskelussaan myös neurotieteitä, sosiologiaa ja myyttejä. Lapsi rakastaa meitä kun saamme mielihyvää hänen kanssaan olemisesta. Lapsi tarvitsee tätä vastavuoroisuutta voidakseen samastua meihin ja kasvaa. Myös vanhemman on voitava samastua lapseen ja tiedostaa samastumisprosessi, jonka kautta lapsi sisäistää vanhempiensa tavan ajatella, arvot ja asenteet - sekä vanhemmuuden mallin. Jo 3-vuotiaan pitää saada tietää mitä virkaa isän kiveksillä on suvunjatkamisessa, sanoo Dumas. Vanhempien kykyyn puhua lapselle seksuaalisuudesta vaikuttaa edellisten sukupolvien perintö. Tämä käsitys perustuu kliinisessä työssä saatuun pitkään kokemukseen lapsen häiriöiden taustalla olevista isän seksuaalisuutta koskevista kysymyksistä.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Eveil-Kustannus
Tekijä Dumas, Didier
Kääntäjä Hongell, Sari
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 205
ISBN 9789519860398
Ilmestymisvuosi 2009
Alkuteos Et l'enfant crea le pere
Painos 1
Tilausnumero 8342161
Asiasanat isyys, isät, kasvatus, lapset, lapsipsykologia, lasten kehitys, lastenpsykiatria, psyykkinen kehitys, seksuaalisuus, tietokirjallisuus, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde, Psykologia
Alanimike 8342161

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ja lapsi loi isän

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot