Jumalien synty - Hannu V. Virtanen

dna:n, kulttuurievoluution ja uskonnon kolmiyhteinen historianselitys

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

38,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Virtanen, Hannu V.
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 352

Lisätiedot

Onko ihminen hyvä vai paha? Mistä sodat johtuvat? Miksi eri kulttuureissa ja eri aikakausina on uskottu hyvin erilaisiin jumal- ja henkiolentoihin? Miksi Rooma tuhoutui? Mistä johtuivat Ranskan ja Venäjän vallankumoukset? Näihin ja moneen muuhunkin kysymykseen vastaa Jumalien synty - Dna:n, kulttuurievoluution ja uskonnon kolmiyhteinen historianselitys. Teos on biologis-kulttuurievolutiivinen selitys ihmiskunnan historiasta alkaen lajin synnystä ja päättyen 1990-luvulle. Esitetty historiantulkinta perustuu evoluutioteoriaan kolmella eri tavalla. Ensiksi määritellään ihmisen perimmäinen luonne evoluutiobiologian teorioihin tukeutuen. Toisena selittäjänä toimii kulttuurievoluutio. Kolmas käyttäytymistä määrittävä tekijä on uskonnollisia ilmiöitä tuottavat aivotoiminnan prosessit, mitkä niin ikään ovat biologisen luonnonvalinnan aikaansaannoksia. Näiden kolmen psyko-materiaalisen painovoimakentän vuorovaikutussuhteet selittävät historian suuria linjoja ja käännekohtia. Kirjoittaja on koulutukseltaan kulttuurien tutkija, filosofian lisensiaatti, joka on perehtynyt erityisesti pyhän sodan oppeihin eri uskonnoissa sekä antropologien sodanteorioihin.

Lisätiedot

Kuvaus Onko ihminen hyvä vai paha? Mistä sodat johtuvat? Miksi eri kulttuureissa ja eri aikakausina on uskottu hyvin erilaisiin jumal- ja henkiolentoihin? Miksi Rooma tuhoutui? Mistä johtuivat Ranskan ja Venäjän vallankumoukset? Näihin ja moneen muuhunkin kysymykseen vastaa Jumalien synty - Dna:n, kulttuurievoluution ja uskonnon kolmiyhteinen historianselitys. Teos on biologis-kulttuurievolutiivinen selitys ihmiskunnan historiasta alkaen lajin synnystä ja päättyen 1990-luvulle. Esitetty historiantulkinta perustuu evoluutioteoriaan kolmella eri tavalla. Ensiksi määritellään ihmisen perimmäinen luonne evoluutiobiologian teorioihin tukeutuen. Toisena selittäjänä toimii kulttuurievoluutio. Kolmas käyttäytymistä määrittävä tekijä on uskonnollisia ilmiöitä tuottavat aivotoiminnan prosessit, mitkä niin ikään ovat biologisen luonnonvalinnan aikaansaannoksia. Näiden kolmen psyko-materiaalisen painovoimakentän vuorovaikutussuhteet selittävät historian suuria linjoja ja käännekohtia. Kirjoittaja on koulutukseltaan kulttuurien tutkija, filosofian lisensiaatti, joka on perehtynyt erityisesti pyhän sodan oppeihin eri uskonnoissa sekä antropologien sodanteorioihin.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja VS-Kustannus
Tekijä Virtanen, Hannu V.
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 352
ISBN 9789526739120
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8356931
Asiasanat evoluutio, evoluutiobiologia, historia, ihminen, ihmiskunta, kulttuurievoluutio, kulttuurihistoria, kulttuurit, käyttäytyminen, maailmanhistoria, tietokirjallisuus, uskonto, Historiantutkimus
Alanimike 8356931

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Jumalien synty

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot