Kainula - Pirjo Mikkonen-Joublanc

hiljainen Aalto

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

54,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Mikkonen-Joublanc, Pirjo
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 160

Lisätiedot

Arkkitehti Alvar Aalto suostui 50-luvulla setlementtiliikkeen pyynnöstä suunnittelemaan Työkeskus Kainulan toimitalon Kajaaniin. Aallon toimistossa laadittiin yli 200 piirustusta, joiden pohjalta kohosi Aallon punatiilikaudelle tyypillinen lämminhenkinen opistorakennus. KAINULA - HILJAINEN AALTO on tutkimusaineistoon perustuva arkkitehtuuri- ja paikallishistoriallinen teos. Kirja kertoo Kainulan syntyhistoriasta ja kaupunkilaisten osallistumisesta rakennuksen pystyttämiseen vuonna 1957 sekä kansalaisopistotoiminnasta 1960-luvulle saakka. Kirjassa kuvataan alkuperäisenä säilynyttä arvokasta rakennusta, jonka historian tallentaminen on juuri nyt ajankohtainen tehtävä. Kainula on ainoa Aallon rakennus Kainuussa. Teoksessa on arkiston kuva-aineistoa, dokumentteja ja piirustuksia sekä uutta kuvamateriaalia, joka heijastaa Aallon arkkitehtuurin tyypillisiä piirteitä.

Lisätiedot

Kuvaus Arkkitehti Alvar Aalto suostui 50-luvulla setlementtiliikkeen pyynnöstä suunnittelemaan Työkeskus Kainulan toimitalon Kajaaniin. Aallon toimistossa laadittiin yli 200 piirustusta, joiden pohjalta kohosi Aallon punatiilikaudelle tyypillinen lämminhenkinen opistorakennus. KAINULA - HILJAINEN AALTO on tutkimusaineistoon perustuva arkkitehtuuri- ja paikallishistoriallinen teos. Kirja kertoo Kainulan syntyhistoriasta ja kaupunkilaisten osallistumisesta rakennuksen pystyttämiseen vuonna 1957 sekä kansalaisopistotoiminnasta 1960-luvulle saakka. Kirjassa kuvataan alkuperäisenä säilynyttä arvokasta rakennusta, jonka historian tallentaminen on juuri nyt ajankohtainen tehtävä. Kainula on ainoa Aallon rakennus Kainuussa. Teoksessa on arkiston kuva-aineistoa, dokumentteja ja piirustuksia sekä uutta kuvamateriaalia, joka heijastaa Aallon arkkitehtuurin tyypillisiä piirteitä.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Pata
Tekijä Mikkonen-Joublanc, Pirjo
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 160
ISBN 9789526756004
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 1
Tilausnumero 8357053
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat arkkitehdit, arkkitehtuuri, historia, Kajaani, kansalaisopistot, rakennukset, setlementtiliike, tietokirjallisuus, työkeskukset, Työkeskus Kainula, Rakennukset Rakennustyypit
Alanimike 8357053

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kainula

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot