Kakola - Rauno Lahtinen

vankilan tarina

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

41,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Lahtinen, Rauno - Salminen, Anu
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2018
  • Sivut: 232

Lisätiedot

Kakola-nimen tuntee jokainen suomalainen. Vaikka vankilan toiminta loppui jo vuonna 2007, keskellä Turkua oleva kielletty kaupunki kiehtoo ihmisiä edelleen. Tämä kirja kertoo hurjien poikien kodin tarinan 1800-luvun puolivälistä 2000-luvulle saakka. Vankilatoiminnan loputtua Kakola on toiminut niin turistikohteena kuin elokuvien kuvauspaikkanakin. Ainutlaatuiset historialliset kuvat esittelevät vankien ankeaa elämää sata vuotta sitten. Tuoreempien kuvien kautta pääsee tutustumaan Kakolaan sellaisena kuin se avautui kaikille uteliaille vankien lähdettyä. FT Rauno Lahtinen on kulttuurihistorioitsija ja palkittu tietokirjailija, joka on julkaissut lukuisia kirjoja Turun historiasta. FM Anu Salminen on kääntäjä-tulkki ja Turun matkailuopas. Hän oli mukana ideoimassa Kakola-kierroksia ja opasti vankilassa tuhansia vierailijoita.

Lisätiedot

Kuvaus Kakola-nimen tuntee jokainen suomalainen. Vaikka vankilan toiminta loppui jo vuonna 2007, keskellä Turkua oleva kielletty kaupunki kiehtoo ihmisiä edelleen. Tämä kirja kertoo hurjien poikien kodin tarinan 1800-luvun puolivälistä 2000-luvulle saakka. Vankilatoiminnan loputtua Kakola on toiminut niin turistikohteena kuin elokuvien kuvauspaikkanakin. Ainutlaatuiset historialliset kuvat esittelevät vankien ankeaa elämää sata vuotta sitten. Tuoreempien kuvien kautta pääsee tutustumaan Kakolaan sellaisena kuin se avautui kaikille uteliaille vankien lähdettyä. FT Rauno Lahtinen on kulttuurihistorioitsija ja palkittu tietokirjailija, joka on julkaissut lukuisia kirjoja Turun historiasta. FM Anu Salminen on kääntäjä-tulkki ja Turun matkailuopas. Hän oli mukana ideoimassa Kakola-kierroksia ja opasti vankilassa tuhansia vierailijoita.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Sammakko
Tekijä Lahtinen, Rauno - Salminen, Anu
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 232
ISBN 9789524832885
Ilmestymisvuosi 2018
Tilausnumero 21390620
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat tietokirjallisuus, vankilat, työlaitokset, vankeinhoito, vangit, rikoksentekijät, rangaistukset, historia, Turku, Suomi, Paikallishistoria
Alanimike 21390620

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kakola

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot