Kalliokuvien äärellä - Kirsti Becker

matka Pekka Kivikkään maailmaan

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

35,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Becker, Kirsti
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 262

Lisätiedot

Toimittaja Kirsti Beckerin kirjoittama kirja valaisee kalliomaalaustutkimuksemme uranuurtajan professori Pekka Kivikkään elmän ja tutkimustyön taustoja. Nuorena kuvataiteeseen ja musiikkiin suuntautunut opettaja omistautui eläkkeelle jäätyään kalliokuville. Kivikäs dokumentoi niitä itse kehittämällään menetelmällä, mutta pyrki lähestymään kalliomaalausten maailmaa kopioinnin ja mittaamisen ohella uskontotieteen keinoin. Lapsuudenkodin henkisyys loi pohjan hänen poikkeukselliselle kyvylleen asettautua muinaisen ihmisen maailmaan. Radiodokumentaristina ansioitunut Becker on tehnyt pitkään yhteistyötä maalauksia dokumentoivan Kivikkään kanssa kallioilla ja työpöydän äärellä. Esiin nostetaan myös Kivikkään tärkeimmät avustajat ja tutkimusalalla ansioituneet arkeologit. Kirja on kunnianosoitus työlle, jonka harrastajat ovat meillä kalliomaalaustutkimuksessa tehneet. Kirja toimii lisäksi monipuolisena johdatuksena kalliokuvien maailmasta kiinnostuneille.

Lisätiedot

Kuvaus Toimittaja Kirsti Beckerin kirjoittama kirja valaisee kalliomaalaustutkimuksemme uranuurtajan professori Pekka Kivikkään elmän ja tutkimustyön taustoja. Nuorena kuvataiteeseen ja musiikkiin suuntautunut opettaja omistautui eläkkeelle jäätyään kalliokuville. Kivikäs dokumentoi niitä itse kehittämällään menetelmällä, mutta pyrki lähestymään kalliomaalausten maailmaa kopioinnin ja mittaamisen ohella uskontotieteen keinoin. Lapsuudenkodin henkisyys loi pohjan hänen poikkeukselliselle kyvylleen asettautua muinaisen ihmisen maailmaan. Radiodokumentaristina ansioitunut Becker on tehnyt pitkään yhteistyötä maalauksia dokumentoivan Kivikkään kanssa kallioilla ja työpöydän äärellä. Esiin nostetaan myös Kivikkään tärkeimmät avustajat ja tutkimusalalla ansioituneet arkeologit. Kirja on kunnianosoitus työlle, jonka harrastajat ovat meillä kalliomaalaustutkimuksessa tehneet. Kirja toimii lisäksi monipuolisena johdatuksena kalliokuvien maailmasta kiinnostuneille.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Atena
Tekijä Becker, Kirsti
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 262
ISBN 9789523000964
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8349412
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat dokumentointi, esihistoriallinen taide, harrastajatutkijat, henkilöhistoria, historia, kalliomaalaukset, kalliopiirrokset, kalliotaide, muinaisjäännökset, mytologia, suomalais-ugrilaiset kansat, Suomi, tietokirjallisuus, tutkimus, tutkimustyö, Elämäkerra
Alanimike 8349412

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kalliokuvien äärellä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot