Karl Marx filosofina - Jukka Heiskanen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

36,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Heiskanen, Jukka
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 255

Lisätiedot

Jukka Heiskasen teoksessa tavoitellaan kokonaiskuvaa Karl Marxin ajattelun filosofisesta puolesta. Siinä pyritään huomioimaan Marx-tulkinnoissa viime vuosina tapahtuneet merkittävät muutokset, kuten myös se, ettei kaikki ole muuttunut. Tarkastelussa ovat Marxin käsitykset muun muassa historian kulusta, nykyään ekologisiksi tai ympäristöfilosofisiksi kutsutuista kysymyksistä, vieraantumisesta, tavarafetisismistä, valtion ja vapauden luonteesta, demokratiasta ja diktatuurista, dialektiikasta ja poliittisen taloustieteen metodista. Myös tähän asti yllättävän laiskasti keskusteltu Marxin tekniikan filosofia otetaan laajasti esiin. Tekijä väittää, että Marxin ideat muun muassa tekniikan tieteellistymisestä ja taiteellistumisesta ja tuotantovälineiden saattamisesta yksilöiden hallintaan ovat antoisia vielä internetin luonteesta käytävän kamppailun aikakaudellakin. Teos ei ole varsinainen tutkimus vaan astetta helppotajuisempi. Se soveltuu myös oppikirjaksi tai opintoaineistoksi erimuotoiseen opintotoimintaan.

Lisätiedot

Kuvaus Jukka Heiskasen teoksessa tavoitellaan kokonaiskuvaa Karl Marxin ajattelun filosofisesta puolesta. Siinä pyritään huomioimaan Marx-tulkinnoissa viime vuosina tapahtuneet merkittävät muutokset, kuten myös se, ettei kaikki ole muuttunut. Tarkastelussa ovat Marxin käsitykset muun muassa historian kulusta, nykyään ekologisiksi tai ympäristöfilosofisiksi kutsutuista kysymyksistä, vieraantumisesta, tavarafetisismistä, valtion ja vapauden luonteesta, demokratiasta ja diktatuurista, dialektiikasta ja poliittisen taloustieteen metodista. Myös tähän asti yllättävän laiskasti keskusteltu Marxin tekniikan filosofia otetaan laajasti esiin. Tekijä väittää, että Marxin ideat muun muassa tekniikan tieteellistymisestä ja taiteellistumisesta ja tuotantovälineiden saattamisesta yksilöiden hallintaan ovat antoisia vielä internetin luonteesta käytävän kamppailun aikakaudellakin. Teos ei ole varsinainen tutkimus vaan astetta helppotajuisempi. Se soveltuu myös oppikirjaksi tai opintoaineistoksi erimuotoiseen opintotoimintaan.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Demokraattinen Sivistysliitto
Tekijä Heiskanen, Jukka
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1236-6994
Sivumäärä 255
ISBN 9789526767628
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8357147
Asiasanat historiallinen materialismi, käsittely, marxilainen taloustiede, marxismi, metodologia, teknologinen kehitys, tietokirjallisuus, valtiofilosofia, vieraantuminen, yhteiskuntafilosofia, yhteiskuntateoriat, Filosofia
Alanimike 8357147

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Karl Marx filosofina

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot