Kemi kuohui - työväki taisteli - Kalle Kuittinen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

16,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Kuittinen, Kalle
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2012
  • Sivut: 67

Lisätiedot

Syntyjään kemiläinen Kalle Kuittinen on tehnyt kulttuuriteon tuoreella kirjallaan. Kuittinen kirjoittaa punaisen Kemin vaiheista, niin vuosien 1917-1918 tapahtumista kuin Kemin työläisten lakkotaistelusta 1949. Demokraattisen Sivistysliiton kustantamaan kirjaan sisältyy myös muisteluaineistoa kemiläisistä sodan- ja fasismin vastustajista, Salli Rissasesta, Eino Tainiosta ja Niilo Nikkilästä. Vuonna 1918 taisteluja käytiin myös peräpohjolassa. Kemissä koettiin kahdeksan päivää työväenvaltaa, mutta myös valkoista valtaa, terroria ja nälänhätää. Suomen työväen historiassa Kemi muistetaan erityisesti työläisten lakkotaistelusta 1949. Kaksi työläistä sai Suomen rauhanajalle harvinaisissa väkivaltaisuuksissa surmansa, ja koko tapahtuma leimattiin "kapinaksi". Lakosta kertoo Elvi Sinervon tunnettu ja koskettava runo Oi lintu mustasiipi lennä. Kuittinen esittää alkusanoissa vuolaat kiitokset Kemille, punaiselle kaupungille, jonka kehityksessä työväenluokalla on ollut keskeinen merkitys.

Lisätiedot

Kuvaus Syntyjään kemiläinen Kalle Kuittinen on tehnyt kulttuuriteon tuoreella kirjallaan. Kuittinen kirjoittaa punaisen Kemin vaiheista, niin vuosien 1917-1918 tapahtumista kuin Kemin työläisten lakkotaistelusta 1949. Demokraattisen Sivistysliiton kustantamaan kirjaan sisältyy myös muisteluaineistoa kemiläisistä sodan- ja fasismin vastustajista, Salli Rissasesta, Eino Tainiosta ja Niilo Nikkilästä. Vuonna 1918 taisteluja käytiin myös peräpohjolassa. Kemissä koettiin kahdeksan päivää työväenvaltaa, mutta myös valkoista valtaa, terroria ja nälänhätää. Suomen työväen historiassa Kemi muistetaan erityisesti työläisten lakkotaistelusta 1949. Kaksi työläistä sai Suomen rauhanajalle harvinaisissa väkivaltaisuuksissa surmansa, ja koko tapahtuma leimattiin "kapinaksi". Lakosta kertoo Elvi Sinervon tunnettu ja koskettava runo Oi lintu mustasiipi lennä. Kuittinen esittää alkusanoissa vuolaat kiitokset Kemille, punaiselle kaupungille, jonka kehityksessä työväenluokalla on ollut keskeinen merkitys.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Demokraattinen Sivistysliitto
Tekijä Kuittinen, Kalle
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 67
ISBN 9789526767611
Ilmestymisvuosi 2012
Painos 1
Tilausnumero 8357146
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 1917-1918, 1949, historia, kapinat, Kemi, kommunismi, lakot, paikallishistoriat, poliittinen historia, suojeluskunnat, tietokirjallisuus, työväenliike, Itsenäisyyden aika
Alanimike 8357146

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kemi kuohui - työväki taisteli

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot