Kenraalikuvernööri Berg - Thomas Garoff

Suomalaisuuden synnyttäjä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

36,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Garoff, Thomas
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 327

Lisätiedot

Friedrich Wilhelm Rembert Berg, vihattu kenraalikuvernööri, helsingin pelastaja, talouden kehittäjä, suomalaisuuden edesauttaja Kirja käsittelee kreivi Friedrich Bergin aikaa Suomessa vuosina 1854-1861. Tänä aikana hän toimi Suomen Suurruhtinaskunnan kenraalikuvernöörinä. Huolimatta siitä, että kreivi Berg on esittänyt hyvin keskeistä roolia itsenäisen Suomen kehityksessä, hänestä ei ole julkaistu aikaisemmin kirjaa. Kreivi Bergin ensimmäisenä tehtävänä oli organisoida Suomen puolustus Krimin sodan yhteydessä ja hänen ansioksi voidaan lukea Helsingin pelastuminen. Sodan vielä kestäessä hän ryhtyi suunnittelemaan maan puolustusta pidemmällä tähtäimellä. Hän totesi maan puolustuksen hyvin heikoksi siksi, että Suomesta puuttui melkein kokonaan sellainen infrastruktuuri, jota tarvittiin joukkojen siirtoon. Lisäksi puolustus ei ollut toteutettavissa ilman Suomen talouselämän kehittämistä, mikä johtikin suureen ketjureaktioon. Vapauttamalla kaupankäynnin sisämaassa hän loi taloudellisen alustan maanteiden, siltojen, kanavien ja rautateiden rakentamiselle. Kaupankäynnin elvyttämiseksi perustettiin uusi osakeyhtiölaki ja organisoitiin Suomen ensimmäinen pankkilaitos. Berg oli myös mukana aktiivisesti edistämässä kansakoulujen perustamista, jotta suomenkielen käyttöä voitaisiin edistää kaikilla hallinnon tasoilla. Hän oli erittäin taitava organisaattori ja hyvin uuttera, joten hän tuli painaneeksi leimansa koko sille valtavalle uudistustyölle, joka sai alkunsa Krimin sodan jälkeen.

Lisätiedot

Kuvaus Friedrich Wilhelm Rembert Berg, vihattu kenraalikuvernööri, helsingin pelastaja, talouden kehittäjä, suomalaisuuden edesauttaja Kirja käsittelee kreivi Friedrich Bergin aikaa Suomessa vuosina 1854-1861. Tänä aikana hän toimi Suomen Suurruhtinaskunnan kenraalikuvernöörinä. Huolimatta siitä, että kreivi Berg on esittänyt hyvin keskeistä roolia itsenäisen Suomen kehityksessä, hänestä ei ole julkaistu aikaisemmin kirjaa. Kreivi Bergin ensimmäisenä tehtävänä oli organisoida Suomen puolustus Krimin sodan yhteydessä ja hänen ansioksi voidaan lukea Helsingin pelastuminen. Sodan vielä kestäessä hän ryhtyi suunnittelemaan maan puolustusta pidemmällä tähtäimellä. Hän totesi maan puolustuksen hyvin heikoksi siksi, että Suomesta puuttui melkein kokonaan sellainen infrastruktuuri, jota tarvittiin joukkojen siirtoon. Lisäksi puolustus ei ollut toteutettavissa ilman Suomen talouselämän kehittämistä, mikä johtikin suureen ketjureaktioon. Vapauttamalla kaupankäynnin sisämaassa hän loi taloudellisen alustan maanteiden, siltojen, kanavien ja rautateiden rakentamiselle. Kaupankäynnin elvyttämiseksi perustettiin uusi osakeyhtiölaki ja organisoitiin Suomen ensimmäinen pankkilaitos. Berg oli myös mukana aktiivisesti edistämässä kansakoulujen perustamista, jotta suomenkielen käyttöä voitaisiin edistää kaikilla hallinnon tasoilla. Hän oli erittäin taitava organisaattori ja hyvin uuttera, joten hän tuli painaneeksi leimansa koko sille valtavalle uudistustyölle, joka sai alkunsa Krimin sodan jälkeen.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Readme.fi
Tekijä Garoff, Thomas
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 327
ISBN 9789523210714
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8350417
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 1854-1861, autonomian aika, historia, kehittäminen, kenraalikuvernöörit, koulutus, kreivit, Krimin sota, puolustus, Suomi, talous, talouselämä, tietokirjallisuus, uudistukset, Suomen historia
Alanimike 8350417

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kenraalikuvernööri Berg

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot