Kerettiläisen käsikirja - Jaakko Heinimäki

Mitä harhaoppiseksi haluavan olisi syytä tietää

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

24,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Heinimäki, Jaakko
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 143

Lisätiedot

Uskonnollisessa keskustelussa heitetään toisinaan harhaoppisyytöksiä. Usein kuulee myös väitteitä, että kristinusko on vääristynyt alkuperäisestä muodostaan. Tässä kirjassa Jaakko Heinimäki selvittää, millaisia ajatuksia kristinuskon sisällä on vuosisatojen varrella esiintynyt, ja miten on ratkottu, mikä kuuluu oikeaan oppiin, mikä väärään. Miten uskontunnustukset ovat syntyneet ja mitä niistä nykyään pitäisi ajatella? Miten harhaopeille ja harhaoppisille kävi, ja mitä vanhoille harhaopeille nykyään kuuluu? Millaisia teologeja olivat Areios, Nestorios ja Pelagius, joiden nimeä vanhat harhaopit kantavat? Kerettiläisen käsikirja esittelee keskeiset kristilliset heresiat. JAAKKO HEINIMÄKI on tietokirjailija, pastori ja piispa Kaarlo Kallialan erityisavustaja. Hän on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja ja palkittu Kirkon tiedonvälityspalkinnolla 2010. Heinimäki asuu Helsingissä.

Lisätiedot

Kuvaus Uskonnollisessa keskustelussa heitetään toisinaan harhaoppisyytöksiä. Usein kuulee myös väitteitä, että kristinusko on vääristynyt alkuperäisestä muodostaan. Tässä kirjassa Jaakko Heinimäki selvittää, millaisia ajatuksia kristinuskon sisällä on vuosisatojen varrella esiintynyt, ja miten on ratkottu, mikä kuuluu oikeaan oppiin, mikä väärään. Miten uskontunnustukset ovat syntyneet ja mitä niistä nykyään pitäisi ajatella? Miten harhaopeille ja harhaoppisille kävi, ja mitä vanhoille harhaopeille nykyään kuuluu? Millaisia teologeja olivat Areios, Nestorios ja Pelagius, joiden nimeä vanhat harhaopit kantavat? Kerettiläisen käsikirja esittelee keskeiset kristilliset heresiat. JAAKKO HEINIMÄKI on tietokirjailija, pastori ja piispa Kaarlo Kallialan erityisavustaja. Hän on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja ja palkittu Kirkon tiedonvälityspalkinnolla 2010. Heinimäki asuu Helsingissä.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Kirjapaja
Tekijä Heinimäki, Jaakko
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 143
ISBN 9789522881007
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8348920
Asiasanat areiolaisuus, dogmit, doketismi, donatolaisuus, gnostilaisuus, harhaoppisuus, historia, kirkkohistoria, kristinusko, markionismi, nestoriolaisuus, pelagiolaisuus, teologia, tietokirjallisuus, uskontohistoria, Dogmatiikka, kristill.etiikka
Alanimike 8348920

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kerettiläisen käsikirja

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot