Keskustelu Dantesta - Osip Mandelstam

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

21,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Mandelstam, Osip
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 186

Lisätiedot

Osip Mandelstam (1891-1938) oli eräs viime vuosisadan alun merkittävimmistä venäläisistä runoilijoista. Hänen esseensä vuosilta 1912-1933 vievät lukijan syvälle kirjallisuuden ja kulttuurin peruskysymyksiin, sekä valaisevat kiinnostavasti hänen omaa runouttaan. Tämän suomennosvalikoiman yhdeksän esseetä ovat yhtäältä ajankohtaisia repliikkejä runouden arvo-keskusteluun pohtiessaan esimerkiksi runoilijan ja lukijan suhdetta. Toisaalta niiden aikajänne avaa myös elämäkerrallisen näkymän kirjoittajan ajattelun muuttumiseen. Kokoelman pitkä nimiessee "Keskustelu Dantesta" keskustelee painostavassa ajassa (1933) länsimaisen kulttuurin peruskysymyksistä innoittavalla ja rohkean henkilökohtaisella tavalla. Mandelstamin esseistiikka on tärkeä yritys ymmärtää nykyaikaa kulttuurikeskeisesti. Suuri eurooppalainen kulttuuriaika kaikupohjanaan runoilija miettii venäläisen kulttuurin teitä, runouden mahdollisuuksia, venäjän kielen helleenistä henkeä ja dionyysisyyttä, Rooman ja kristillisyyden välisiä jännitteitä, humanismin punaista lankaa.

Lisätiedot

Kuvaus Osip Mandelstam (1891-1938) oli eräs viime vuosisadan alun merkittävimmistä venäläisistä runoilijoista. Hänen esseensä vuosilta 1912-1933 vievät lukijan syvälle kirjallisuuden ja kulttuurin peruskysymyksiin, sekä valaisevat kiinnostavasti hänen omaa runouttaan. Tämän suomennosvalikoiman yhdeksän esseetä ovat yhtäältä ajankohtaisia repliikkejä runouden arvo-keskusteluun pohtiessaan esimerkiksi runoilijan ja lukijan suhdetta. Toisaalta niiden aikajänne avaa myös elämäkerrallisen näkymän kirjoittajan ajattelun muuttumiseen. Kokoelman pitkä nimiessee "Keskustelu Dantesta" keskustelee painostavassa ajassa (1933) länsimaisen kulttuurin peruskysymyksistä innoittavalla ja rohkean henkilökohtaisella tavalla. Mandelstamin esseistiikka on tärkeä yritys ymmärtää nykyaikaa kulttuurikeskeisesti. Suuri eurooppalainen kulttuuriaika kaikupohjanaan runoilija miettii venäläisen kulttuurin teitä, runouden mahdollisuuksia, venäjän kielen helleenistä henkeä ja dionyysisyyttä, Rooman ja kristillisyyden välisiä jännitteitä, humanismin punaista lankaa.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Savukeidas
Tekijä Mandelstam, Osip
Kääntäjä Mallinen, Jukka
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 186
ISBN 9789522680006
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 1
Tilausnumero 8348471
Asiasanat tietokirjallisuus, kirjallisuus, lyriikka, runoilijat, lukijat, vuorovaikutus, vastaanotto, Dante Alighieri, Yleiset kokoomateokset
Alanimike 8348471

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Keskustelu Dantesta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot