Kirjeitä Somaliasta - Tuija Wetterstrand

maa, joka lakkasi olemasta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

41,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Wetterstrand, Tuija
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2012
  • Sivut: 148

Lisätiedot

Mitä tapahtui Somaliassa viimeisenä vuonna, kun se vielä oli yhtenäinen valtio? Minkälaista oli elää pääkaupungissa Mogadishussa, kun maa hajosi ympäriltä? Tuija Wetterstrand asui Mogadishussa vuosina 1989-1990. Hän dokumentoi elämää ja tunnelmia useissa kirjeissä, joita hän sieltä lähetti perheenjäsenille, sukulaisille ja ystäville. Kirjeet sisältävät arvokkaan aikalaisnäkökulman Somalian lähihistoriaan ja siihen tilanteeseen, joka lopulta johti maan hajoamiseen ja sen kansalaisten joukkopakoon kotimaastaan, myös Suomeen. Näkökulma painottuu siihen, minkälaista ulkomaalaisena oli asua Somaliassa ja miltä vieras kulttuuri näytti ulkopuolisen silmin. Kirjassa tarkastellaan myös Somalialle annettua kehitysapua ja sen monia kiemuroita. Kirjeitä täydentävät samaan aikaan Somaliassa asuneiden ulkomaalaisten, erityisesti suomalaisten haastattelut sekä runsaat kirjasto- ja arkistolähteet.

Lisätiedot

Kuvaus Mitä tapahtui Somaliassa viimeisenä vuonna, kun se vielä oli yhtenäinen valtio? Minkälaista oli elää pääkaupungissa Mogadishussa, kun maa hajosi ympäriltä? Tuija Wetterstrand asui Mogadishussa vuosina 1989-1990. Hän dokumentoi elämää ja tunnelmia useissa kirjeissä, joita hän sieltä lähetti perheenjäsenille, sukulaisille ja ystäville. Kirjeet sisältävät arvokkaan aikalaisnäkökulman Somalian lähihistoriaan ja siihen tilanteeseen, joka lopulta johti maan hajoamiseen ja sen kansalaisten joukkopakoon kotimaastaan, myös Suomeen. Näkökulma painottuu siihen, minkälaista ulkomaalaisena oli asua Somaliassa ja miltä vieras kulttuuri näytti ulkopuolisen silmin. Kirjassa tarkastellaan myös Somalialle annettua kehitysapua ja sen monia kiemuroita. Kirjeitä täydentävät samaan aikaan Somaliassa asuneiden ulkomaalaisten, erityisesti suomalaisten haastattelut sekä runsaat kirjasto- ja arkistolähteet.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Siirtolaisuusinstituutti
Tekijä Wetterstrand, Tuija
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 148
ISBN 9789525889406
Ilmestymisvuosi 2012
Painos 1
Tilausnumero 8355520
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1989-1990, asuminen ulkomailla, ekspatriaatit, kehitysyhteistyö, kirjeet, muistelmat, poliittinen historia, sisällissodat, Somalia, suomalaiset, tietokirjallisuus, yhteiskuntakuvaus, Itä-Afrikka, maantiede
Alanimike 8355520

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kirjeitä Somaliasta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot