Kirjoitettu nuoruus -

aikalaistulkintoja 1900-luvun alkupuolen nuoruudesta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

32,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 195

Lisätiedot

Kirjoitettu nuoruus -antologiassa perehdytään nuorten omiin kirjoituksiin ja heistä kirjoitettuihin teksteihin 1900-luvun alkupuolen Suomessa historian-, perinteen- ja kirjallisuudentutkimuksen näkökulmista. Tänä ajanjaksona lukemisesta ja kirjoittamisesta tuli merkittävä osa nuorten elämää myös työläis- ja maalaisperheissä. Nuorisokirjallisuus vakiintui Suomessa omaksi kirjallisuudenlajikseen 1920- ja 1930-luvulla. Arkielämän, ihmissuhteiden, arvomaailman ja rakkauselämän rinnalla nuorten kirjoituksissa, nuortenkirjallisuudessa ja lehdistökeskusteluissa käsiteltiin vuoden 1918 sisällissotaa ja toista maailmansotaa. Lapset ja nuoret kokeilivat kekseliäästi erilaisia medioita ja kirjoittamisen lajeja. Heidän ilmaisuunsa vaikuttivat aikuismaailman ideologiset haasteet ja arvomaailma. Oikean ja väärän, itsen ja ympäristön, meidän ja muiden määrittäminen oli nuorisoon liittyvien kirjoitusten keskeinen piirre 1900-luvun alkupuolen Suomessa. Nuoret jäsensivät kokemuksiaan kirjoittamalla, ja heitä pyrittiin ohjaamaan toivotunlaiseen toimintaan ja oikeanlaisiksi kansalaisiksi kirjallisuuden ja lehtikirjoittelun avulla. Kirja on tarkoitettu tutkijoille ja opiskelijoille, tämän päivän nuorille lukijoille ja kirjoittajille sekä heidän parissaan työskenteleville.

Lisätiedot

Kuvaus Kirjoitettu nuoruus -antologiassa perehdytään nuorten omiin kirjoituksiin ja heistä kirjoitettuihin teksteihin 1900-luvun alkupuolen Suomessa historian-, perinteen- ja kirjallisuudentutkimuksen näkökulmista. Tänä ajanjaksona lukemisesta ja kirjoittamisesta tuli merkittävä osa nuorten elämää myös työläis- ja maalaisperheissä. Nuorisokirjallisuus vakiintui Suomessa omaksi kirjallisuudenlajikseen 1920- ja 1930-luvulla. Arkielämän, ihmissuhteiden, arvomaailman ja rakkauselämän rinnalla nuorten kirjoituksissa, nuortenkirjallisuudessa ja lehdistökeskusteluissa käsiteltiin vuoden 1918 sisällissotaa ja toista maailmansotaa. Lapset ja nuoret kokeilivat kekseliäästi erilaisia medioita ja kirjoittamisen lajeja. Heidän ilmaisuunsa vaikuttivat aikuismaailman ideologiset haasteet ja arvomaailma. Oikean ja väärän, itsen ja ympäristön, meidän ja muiden määrittäminen oli nuorisoon liittyvien kirjoitusten keskeinen piirre 1900-luvun alkupuolen Suomessa. Nuoret jäsensivät kokemuksiaan kirjoittamalla, ja heitä pyrittiin ohjaamaan toivotunlaiseen toimintaan ja oikeanlaisiksi kansalaisiksi kirjallisuuden ja lehtikirjoittelun avulla. Kirja on tarkoitettu tutkijoille ja opiskelijoille, tämän päivän nuorille lukijoille ja kirjoittajille sekä heidän parissaan työskenteleville.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Nuorisotutkimusseura
Toimittaja Kemppainen, Ilona - Salmi-Niklander, Kirsti - Tuomaala, Saara
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1799-9219
Sivumäärä 195
ISBN 9789525994049
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 1
Tilausnumero 11821394
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 1800-luku, 1900-luku, historia, kirjoittaminen, kokemukset, nuoret, nuortenkirjallisuus, nuoruus, sota-aika, tietokirjallisuus, vuosisadan vaihde, Lasten- ja nuortenkirj.histor
Alanimike 11821394

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kirjoitettu nuoruus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot