Kliininen neuropsykologia -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

89,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 473

Lisätiedot

Kliininen neuropsykologia on tieteenala, jonka tutkimuskohteena on aivojen toimintahäiriöiden vaikutus tiedonkäsittelytoimintoihin, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Neuropsykologiselle asiantuntemukselle on laaja-alaista tarvetta muun muassa osana muistisairauksien diagnostiikkaa väestön ikääntyessä sekä traumaattisten aivovammojen seuraamusten tunnistamisessa ja kuntoutuksessa. Tietoyhteiskunnan asettamat haasteet yhä lisääntyvän informaatiotulvan käsittelyssä edellyttävät taitoa ymmärtää ihmisen tiedonkäsittelytoimintojen mahdollisuuksia ja rajoituksia. Kliininen neuropsykologia -teoksessa tutkitaan aivojen toimintahäiriöiden vaikutuksia kognitiiviseen toimintakykyyn ja käyttäytymiseen. Kirja keskittyy aikuisiän neuropsykologisiin häiriöihin ja oirekuviin, jotka liittyvät pääasiassa neurologisiin ja psykiatrisiin sairauksiin. Siinä kuvataan keskeiset neuropsykologiset häiriöt, eri sairauksien oirekuvat sekä neuropsykologisen kuntoutuksen periaatteet eri häiriöissä. Lisäksi käsitellään neuropsykologista työ- ja ajokyvyn arviointia sekä oikeustoimikelpoisuuden arvioinnissa huomioitavia asioita. Teos täydentää Duodecimin aiemmin neurologiasta, muistisairauksista ja neuropsykiatriasta julkaisemien suomenkielisten oppikirjojen kokonaisuutta. Kliininen neuropsykologia on tarkoitettu tieto- ja käsikirjaksi psykologeille, neuropsykologeille, psykoterapeuteille, lääkäreille, hoitohenkilöstölle sekä puhe-, toiminta- ja fysioterapeuteille. Lisäksi kirjaa voidaan käyttää eri alojen perus- ja erikoistumisopinnoissa sekä soveltuvin osin myös sairastuneiden ja heidän läheistensä ohjauksessa ja neuvonnassa.

Lisätiedot

Kuvaus Kliininen neuropsykologia on tieteenala, jonka tutkimuskohteena on aivojen toimintahäiriöiden vaikutus tiedonkäsittelytoimintoihin, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Neuropsykologiselle asiantuntemukselle on laaja-alaista tarvetta muun muassa osana muistisairauksien diagnostiikkaa väestön ikääntyessä sekä traumaattisten aivovammojen seuraamusten tunnistamisessa ja kuntoutuksessa. Tietoyhteiskunnan asettamat haasteet yhä lisääntyvän informaatiotulvan käsittelyssä edellyttävät taitoa ymmärtää ihmisen tiedonkäsittelytoimintojen mahdollisuuksia ja rajoituksia. Kliininen neuropsykologia -teoksessa tutkitaan aivojen toimintahäiriöiden vaikutuksia kognitiiviseen toimintakykyyn ja käyttäytymiseen. Kirja keskittyy aikuisiän neuropsykologisiin häiriöihin ja oirekuviin, jotka liittyvät pääasiassa neurologisiin ja psykiatrisiin sairauksiin. Siinä kuvataan keskeiset neuropsykologiset häiriöt, eri sairauksien oirekuvat sekä neuropsykologisen kuntoutuksen periaatteet eri häiriöissä. Lisäksi käsitellään neuropsykologista työ- ja ajokyvyn arviointia sekä oikeustoimikelpoisuuden arvioinnissa huomioitavia asioita. Teos täydentää Duodecimin aiemmin neurologiasta, muistisairauksista ja neuropsykiatriasta julkaisemien suomenkielisten oppikirjojen kokonaisuutta. Kliininen neuropsykologia on tarkoitettu tieto- ja käsikirjaksi psykologeille, neuropsykologeille, psykoterapeuteille, lääkäreille, hoitohenkilöstölle sekä puhe-, toiminta- ja fysioterapeuteille. Lisäksi kirjaa voidaan käyttää eri alojen perus- ja erikoistumisopinnoissa sekä soveltuvin osin myös sairastuneiden ja heidän läheistensä ohjauksessa ja neuvonnassa.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Duodecim
Toimittaja Jehkonen, Mervi - Saunamäki, Tiia - Paavola, Liisa - Vilkki, Juhani
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 473
ISBN 9789516565029
Ilmestymisvuosi 2015
Painos 2 1.-2. p
Tilausnumero 8338894
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat aivosairaudet, aivot, aivovauriot, arviointi, diagnostiikka, hermoston taudit, kuntoutus, muistisairaudet, neuropsykologia, psykoosit, tietokirjallisuus, toimintahäiriöt, toimintakyky, Psyyken rakenne ja toiminnost
Alanimike 8338894

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kliininen neuropsykologia

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot