Kokemuksia elokuvakasvatuksesta - Alain Bergala

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

23,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Bergala, Alain
  • Kansityyppi: Ei tiedossa
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 149

Lisätiedot

Ranskalainen esseisti, elokuvantekijä ja elokuvakasvattaja Alain Bergala kertoo, miten lapset ja nuoret saadaan kiinnostumaan laadukkaista elokuvista: taide-elokuvat on tuotava osaksi arkea koulussa ja muualla lasten ja nuorten elämässä. Bergala on osallistunut valtiollisiin elokuvakasvatusprojekteihin Ranskassa. Yhtenä avaimena hän johdattaa tutustumaan elokuvan tekemisen luovaan prosessiin, johon paneudutaan myös pieniä elokuvaharjoituksia kuvaamalla. "Elokuva saapui elämääni erittäin ahdistavan lapsuuden keskelle. Varsin varhain tiesin, että se olisi minun oljenkorteni. Mikään tai kukaan ei esitellyt minulle elokuvia. En jakanut niitä kenenkään, en aikuisten enkä toisten lasten kanssa, vaan tartuin niihin kuin pelastusrenkaaseen." "Pakka on sekoitettava ja kortit on jaettava uudelleen hyvien ja huonojen, vahvojen ja heikkojen, puheliaiden ja arkojen, dominoivien ja dominoitujen, 'hyväosaisten' ja kulttuurillisesti vähäosaisten, 'tulevaisuudenlupausten' ja 'tulevaisuutta vailla olevien' oppilaiden kesken." Kokemuksia elokuvakasvatuksesta sopii vanhemmille, taidekasvattajille ja opettajille - kaikille, jotka tahtovat tutustuttaa lapsen tai nuoren elokuvan maailmaan.

Lisätiedot

Kuvaus Ranskalainen esseisti, elokuvantekijä ja elokuvakasvattaja Alain Bergala kertoo, miten lapset ja nuoret saadaan kiinnostumaan laadukkaista elokuvista: taide-elokuvat on tuotava osaksi arkea koulussa ja muualla lasten ja nuorten elämässä. Bergala on osallistunut valtiollisiin elokuvakasvatusprojekteihin Ranskassa. Yhtenä avaimena hän johdattaa tutustumaan elokuvan tekemisen luovaan prosessiin, johon paneudutaan myös pieniä elokuvaharjoituksia kuvaamalla. "Elokuva saapui elämääni erittäin ahdistavan lapsuuden keskelle. Varsin varhain tiesin, että se olisi minun oljenkorteni. Mikään tai kukaan ei esitellyt minulle elokuvia. En jakanut niitä kenenkään, en aikuisten enkä toisten lasten kanssa, vaan tartuin niihin kuin pelastusrenkaaseen." "Pakka on sekoitettava ja kortit on jaettava uudelleen hyvien ja huonojen, vahvojen ja heikkojen, puheliaiden ja arkojen, dominoivien ja dominoitujen, 'hyväosaisten' ja kulttuurillisesti vähäosaisten, 'tulevaisuudenlupausten' ja 'tulevaisuutta vailla olevien' oppilaiden kesken." Kokemuksia elokuvakasvatuksesta sopii vanhemmille, taidekasvattajille ja opettajille - kaikille, jotka tahtovat tutustuttaa lapsen tai nuoren elokuvan maailmaan.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Nuorisotutkimusseura
Tekijä Bergala, Alain
Kääntäjä Kukkola, Kaisa - Laurinen, Sampsa
Sidosasu Ei tiedossa
Sarjan lisätieto 1799-9219
Sivumäärä 149
ISBN 9789525994421
Ilmestymisvuosi 2013
Alkuteos L'hypothe`se cineŽma
Tilausnumero 8356023
Asiasanat elokuva, elokuvakasvatus, elokuvat, kasvatus, kokemukset, koulu, lapset, luovuuskasvatus, prosessit, taidekasvatus, taiteellinen työ, tietokirjallisuus, työprosessit, vastaanotto, Kasvatus, opetus, kasvatustied
Alanimike 8356023

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kokemuksia elokuvakasvatuksesta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot