Kuka keksi haarukan - Tarja Tuulikki Laaksonen

Arkiesineiden ihmeellinen historia

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

29,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Laaksonen, Tarja Tuulikki
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2017
  • Sivut: 191

Lisätiedot

Koti pitää sisällään enemmän historiaa kuin osaamme kuvitella. Tähän teokseen on koottu kymmeniä sellaisia esineitä ja sisustuselementtejä, jotka lähes jokaisella nykysuomalaisella on omassa kodissaan. Jokaisella niistä on tarinansa. Kirja kertoo, mitkä asiat ovat vaikuttaneet nykyisin niin arkisilta vaikuttavien tavaroidemme kehittymiseen ja yleistymiseen. Tuskin tulemme ajatelleeksi, että 300 vuotta sitten peilin hinnalla sai 500 lehmää tai hyvän hevosen sai halvemmalla kuin vuodevaatteet. Kun flunssa iskee, tarvitsemme nenäliinan. Rokokoon aikana se oli rakkauden osoittamisen väline, joka parfymoitiin ja kätkettiin intiimiin paikkaan. Ja kun iskee siivousvimma, näppärästä ja tehokkaasta pölynimurista on paljon apua. Toisin oli lähes 150 vuotta sitten, jolloin sen liikuttamiseen tarvittiin hevonen. Arkiesineiden ihmeellistä historiaa avataan mm. seuraavien esineiden kautta: lautanen, juomalasi, kahvi-kuppi, sänky, tuoli, kirjahylly, yöpaita, esiliina ja toilettivälineet. Kirjan tarinoista muodostuu monta itsenäistä lukuelämystä, joista minkä tahansa pienoisartikkelin voi lukea sellaisenaan. Mukana on myös tarinoita täydentäviä tietoiskuja. Tarja Tuulikki Laaksonen on turkulainen freelance-tutkija ja -kirjoittaja, joka on väitellyt Tampereen Teknillisessä Yliopistossa aiheesta "Kulttuurihistorialliset arvot korjauksessa". Hän on erikoistunut vanhan rakennuskannan arvottamiseen ja sisustuksen historiaan. Lukuisissa artikkeleissaan, luennoissaan ja teema-retkillään hän on käsitellyt kulttuurihistorian valossa meille tuttujen esineiden ja asioiden taustoja. Aiemmin häneltä on ilmestynyt kirja Hyvää joulua - Tietoa ja tarinoita joulun tunnusmerkeistä (Docendo 2016).

Lisätiedot

Kuvaus Koti pitää sisällään enemmän historiaa kuin osaamme kuvitella. Tähän teokseen on koottu kymmeniä sellaisia esineitä ja sisustuselementtejä, jotka lähes jokaisella nykysuomalaisella on omassa kodissaan. Jokaisella niistä on tarinansa. Kirja kertoo, mitkä asiat ovat vaikuttaneet nykyisin niin arkisilta vaikuttavien tavaroidemme kehittymiseen ja yleistymiseen. Tuskin tulemme ajatelleeksi, että 300 vuotta sitten peilin hinnalla sai 500 lehmää tai hyvän hevosen sai halvemmalla kuin vuodevaatteet. Kun flunssa iskee, tarvitsemme nenäliinan. Rokokoon aikana se oli rakkauden osoittamisen väline, joka parfymoitiin ja kätkettiin intiimiin paikkaan. Ja kun iskee siivousvimma, näppärästä ja tehokkaasta pölynimurista on paljon apua. Toisin oli lähes 150 vuotta sitten, jolloin sen liikuttamiseen tarvittiin hevonen. Arkiesineiden ihmeellistä historiaa avataan mm. seuraavien esineiden kautta: lautanen, juomalasi, kahvi-kuppi, sänky, tuoli, kirjahylly, yöpaita, esiliina ja toilettivälineet. Kirjan tarinoista muodostuu monta itsenäistä lukuelämystä, joista minkä tahansa pienoisartikkelin voi lukea sellaisenaan. Mukana on myös tarinoita täydentäviä tietoiskuja. Tarja Tuulikki Laaksonen on turkulainen freelance-tutkija ja -kirjoittaja, joka on väitellyt Tampereen Teknillisessä Yliopistossa aiheesta "Kulttuurihistorialliset arvot korjauksessa". Hän on erikoistunut vanhan rakennuskannan arvottamiseen ja sisustuksen historiaan. Lukuisissa artikkeleissaan, luennoissaan ja teema-retkillään hän on käsitellyt kulttuurihistorian valossa meille tuttujen esineiden ja asioiden taustoja. Aiemmin häneltä on ilmestynyt kirja Hyvää joulua - Tietoa ja tarinoita joulun tunnusmerkeistä (Docendo 2016).
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Minerva
Tekijä Laaksonen, Tarja Tuulikki
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 191
ISBN 9789523125087
Ilmestymisvuosi 2017
Tilausnumero 7629891
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat arkielämä, historia, huonekalut, kalusteet, koriste-esineet, koti, kulttuurihistoria, käyttöesineet, sisustus, tapakulttuuri, tekstiilit, tietokirjallisuus, Yleinen kulttuurihistoria
Alanimike 7629891

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kuka keksi haarukan

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot