Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen - Outi Korpilähde

Suomalaisvaimot saamelaisyhteisössä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

41,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Korpilähde, Outi
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 376

Lisätiedot

Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen kertoo suomalaisnaisten kokemuksista ja elämästä vaimoina ja miniöinä saamelaisyhteisössä. Minkälaisia voimavaroja suomalaisesta kulttuurista tuleva naisen tuntee tarvitsevansa asettuessaan saamelaissukuun ja -yhteisöön? Miten hän kokee usein suomalaisnaisesta käytetyn riuku-nimityksen? Tässä tutkimuksessa reilut 30 suomalaisnaista kertoo elämästään saamelaismiehen vaimoja ja saamelaisperheen, -suvun ja -yhteisön jäsenenä. Naiset pohtivat omaa toimijuuttaan sekä sosiaalisen ja kulttuurisen pääoman merkitystä toimijuudessaan. Tutkimus osoittaa, että saamelaismiesten suomalaisvaimoista kehittyy kaksikulttuurisuuden asiantuntijoita. He oppivat toimimaan saamelaistapaisesti omaa kulttuurista lähtökohtaansa unohtamatta. Suomalaisvaimot ja heidän perheensä toteuttavat elämässään luonnollista, kotimaista monikulttuurisuutta.

Lisätiedot

Kuvaus Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen kertoo suomalaisnaisten kokemuksista ja elämästä vaimoina ja miniöinä saamelaisyhteisössä. Minkälaisia voimavaroja suomalaisesta kulttuurista tuleva naisen tuntee tarvitsevansa asettuessaan saamelaissukuun ja -yhteisöön? Miten hän kokee usein suomalaisnaisesta käytetyn riuku-nimityksen? Tässä tutkimuksessa reilut 30 suomalaisnaista kertoo elämästään saamelaismiehen vaimoja ja saamelaisperheen, -suvun ja -yhteisön jäsenenä. Naiset pohtivat omaa toimijuuttaan sekä sosiaalisen ja kulttuurisen pääoman merkitystä toimijuudessaan. Tutkimus osoittaa, että saamelaismiesten suomalaisvaimoista kehittyy kaksikulttuurisuuden asiantuntijoita. He oppivat toimimaan saamelaistapaisesti omaa kulttuurista lähtökohtaansa unohtamatta. Suomalaisvaimot ja heidän perheensä toteuttavat elämässään luonnollista, kotimaista monikulttuurisuutta.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Korpilähde, Outi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 376
ISBN 9789524848329
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8351705
Asiasanat akkulturaatio, avioliitto, kulttuurinen pääoma, Lappi, monikulttuurisuus, naiset, parisuhde, perhe, saamelaisuus, sopeutuminen, sosiaalinen pääoma, suomalaiset, tietokirjallisuus, toimijuus, yhteisöt, Sosiologia
Alanimike 8351705

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot