Laulumailta Lahteen -

Terijoen Suomalainen Yhteiskoulu - Kannaksen lukio 1907-2007

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

93,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 381

Lisätiedot

Koulun täyttäessä 100 vuotta senioriyhdistyksen kirjatoimikunta julkaisee juhlakirjan. Sen sisältö on tavallaan kolmiosainen. Ensimmäinen osa käsittelee koulun historiaa kirjoittajinaan teatterineuvos Ritva Heikkilä Terijoen ajasta, filosofian lisensiaatti Pirjo Raitanen vuosista 1940-1957 ja filosofian tohtori Risto Peltovuori vuodesta 1957 nykyaikaan. Kaksi ensiksi mainittua ovat koulun entisiä oppilaita ja kolmas entinen rehtori. Toinen osa koostuu koulun entisten ja nykyisten oppilaitten kirjoituksista. Sananvuoron ovat saaneet myös nykyinen rehtori Kimmo Sainio ja koulun saneerauksen suunnitellut arkkitehti Seppo Markku. Pari lyhyttä kirjoitelmaa on metsäneuvos Yrjö Torikan laatimaa. Seija Helin on tehnyt yhteenvedon koulun stipendirahastoista. Kolmas laaja osa on matrikkeli, johon on pyritty saamaan koulun piirissä vaikuttaneet henkilöt hallinnosta, rehtoreista, opettajista ja henkilökunnasta oppilaisiin. Kun pääasiallinen tietolähde on ollut vuosikertomukset varsinkin hallinnon ja koulun muun henkilökunnan osalta on varmasti puutteellista tietoa. Oppilaista kertova osa on kaksiosainen. Ensiksi on kouluuntulovuoden mukaan järjestetyt oppilaat ja sitten kaikki oppilaat aakkosjärjestyksessä.

Lisätiedot

Kuvaus Koulun täyttäessä 100 vuotta senioriyhdistyksen kirjatoimikunta julkaisee juhlakirjan. Sen sisältö on tavallaan kolmiosainen. Ensimmäinen osa käsittelee koulun historiaa kirjoittajinaan teatterineuvos Ritva Heikkilä Terijoen ajasta, filosofian lisensiaatti Pirjo Raitanen vuosista 1940-1957 ja filosofian tohtori Risto Peltovuori vuodesta 1957 nykyaikaan. Kaksi ensiksi mainittua ovat koulun entisiä oppilaita ja kolmas entinen rehtori. Toinen osa koostuu koulun entisten ja nykyisten oppilaitten kirjoituksista. Sananvuoron ovat saaneet myös nykyinen rehtori Kimmo Sainio ja koulun saneerauksen suunnitellut arkkitehti Seppo Markku. Pari lyhyttä kirjoitelmaa on metsäneuvos Yrjö Torikan laatimaa. Seija Helin on tehnyt yhteenvedon koulun stipendirahastoista. Kolmas laaja osa on matrikkeli, johon on pyritty saamaan koulun piirissä vaikuttaneet henkilöt hallinnosta, rehtoreista, opettajista ja henkilökunnasta oppilaisiin. Kun pääasiallinen tietolähde on ollut vuosikertomukset varsinkin hallinnon ja koulun muun henkilökunnan osalta on varmasti puutteellista tietoa. Oppilaista kertova osa on kaksiosainen. Ensiksi on kouluuntulovuoden mukaan järjestetyt oppilaat ja sitten kaikki oppilaat aakkosjärjestyksessä.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Kannaksen koulun seniorit
Toimittaja Helin, Seija ym.
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 381
ISBN 9789529225460
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8358220
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 1907-2007, historia, Kannaksen yhteislyseo, Karjala, kouluhistoriikit, Lahti, lukio, lyseot, matrikkelit, muistelmat, oppikoulu, Terijoki, tietokirjallisuus, yhteiskoulut
Alanimike 8358220

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Laulumailta Lahteen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot