Maahanmuuttajataustaisten 8. ja 9.-luokkalaisten hyvinvointi - Anni Matikka

Kouluterveyskysely 2013

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

25,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Matikka, Anni - Luopa, Pauliina - Kivimäki, Hanne - Jokela, Jukka - Paananen, Reija
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 49

Lisätiedot

Suomessa asuvien ulkomailla syntyneiden määrä on nelinkertaistunut ja vieraskielisten määrä kymmenkertaistunut vuodesta 1990. Maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten terveydestä ja hyvinvoinnista on Suomessa toistaiseksi vain vähän tietoa. Kouluterveyskysely mahdollisti vuonna 2013 ensimmäistä kertaa Suomessa maahanmuuttajataustaisten nuorten terveyden ja hyvinvoinnin laajamittaisen ja kattavan erillisen tarkastelun. Tässä raportissa käsitellään peruskoulun 8. ja 9. luokkien oppilaiden vastauksia vuodelta 2013. Tulokset esitellään vastaajan ja vastaajan vanhempien syntymämaan mukaan luokiteltuina neljään luokkaan: valtaväestöön, monikulttuuristen perheiden lapsiin, toisen sukupolven maahanmuuttajiin ja ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajiin. Ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajanuoret erottuivat selvästi muista ryhmistä useilla terveyden ja hyvinvoinnin osa-alueilla. Osalla maahanmuuttajataustaisista nuorista on useita terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä haasteita, minkä vuoksi he tarvitsevat erityistä tukea. Kouluissa tulisi kiinnittää huomiota siihen, että maahanmuuttajataustaiset nuoret ja heidän perheensä olisivat tietoisia koulun ja oppilashuollon palveluista ja tukimahdollisuuksista.

Lisätiedot

Kuvaus Suomessa asuvien ulkomailla syntyneiden määrä on nelinkertaistunut ja vieraskielisten määrä kymmenkertaistunut vuodesta 1990. Maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten terveydestä ja hyvinvoinnista on Suomessa toistaiseksi vain vähän tietoa. Kouluterveyskysely mahdollisti vuonna 2013 ensimmäistä kertaa Suomessa maahanmuuttajataustaisten nuorten terveyden ja hyvinvoinnin laajamittaisen ja kattavan erillisen tarkastelun. Tässä raportissa käsitellään peruskoulun 8. ja 9. luokkien oppilaiden vastauksia vuodelta 2013. Tulokset esitellään vastaajan ja vastaajan vanhempien syntymämaan mukaan luokiteltuina neljään luokkaan: valtaväestöön, monikulttuuristen perheiden lapsiin, toisen sukupolven maahanmuuttajiin ja ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajiin. Ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajanuoret erottuivat selvästi muista ryhmistä useilla terveyden ja hyvinvoinnin osa-alueilla. Osalla maahanmuuttajataustaisista nuorista on useita terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä haasteita, minkä vuoksi he tarvitsevat erityistä tukea. Kouluissa tulisi kiinnittää huomiota siihen, että maahanmuuttajataustaiset nuoret ja heidän perheensä olisivat tietoisia koulun ja oppilashuollon palveluista ja tukimahdollisuuksista.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Matikka, Anni - Luopa, Pauliina - Kivimäki, Hanne - Jokela, Jukka - Paananen, Reija
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0070
Sivumäärä 49
ISBN 9789523022966
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8349576
Kuvitus " - Taulukoita, mustavalkoiset" -
Asiasanat tietokirjallisuus, terveys, koululaiset, lapset, nuoret, maahanmuuttajatausta, terveyskäyttäytyminen, elinolot, hyvinvointi, koettu terveys, tupakointi, päihteet, kouluviihtyvyys, koulukiusaaminen, väkivalta, sukupuolinen häirintä, oppilashuolto, perusko
Alanimike 8349576

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Maahanmuuttajataustaisten 8. ja 9.-luokkalaisten hyvinvointi

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot