Maailman kartta - Martin Vermeer

johdatus matemaattiseen geodesiaan

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

29,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Vermeer, Martin - Rasila, Antti
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 247

Lisätiedot

Lähes kaikki ihmisen toimet vaativat liikkumista paikasta toiseen ja elinympäristön tuntemista. Kartta on tällaisen keskeisen tiedon tallentamisen ja välittämisen väline. Teknologinen kehitys on tuonut perinteisten graafisten karttojen rinnalle satelliittipaikannustekniikan ja mobiiliteknologian. Ne ovat jo lähes välttämättömiä apuvälineitä kartta-aineistojen käytössä. Tämä kirja esittää keskeisimmät karttoihin, kartoitukseen ja paikkatiedon laadintaan liittyvät matemaattiset perusteet. Kartat ovat keskeisiä elementtejä paikantamispalveluissa, navigoinnissa, yritystoiminnassa ja visualisoinnissa. Karttoihin perustuvat järjestelmät ylläpitävät yhteiskunnan häiriötöntä toimintaa, sillä tieto niin valtioiden kuin tonttimaankin rajoista on tarpeen tallentaa tarkasti ja luotettavasti. Paikkatietoa tarvitaan myös esimerkiksi sääennusteita varten. Karttojen laatiminen on myös osa ihmisen pyrkimystä ymmärtää paikkaamme maailmankaikkeudessa. Maapallon kartoitus on kulkenut käsi kädessä tieteen kehityksen kanssa kautta historian ja liittyy moniin luonnontieteiden peruskysymyksiin.

Lisätiedot

Kuvaus Lähes kaikki ihmisen toimet vaativat liikkumista paikasta toiseen ja elinympäristön tuntemista. Kartta on tällaisen keskeisen tiedon tallentamisen ja välittämisen väline. Teknologinen kehitys on tuonut perinteisten graafisten karttojen rinnalle satelliittipaikannustekniikan ja mobiiliteknologian. Ne ovat jo lähes välttämättömiä apuvälineitä kartta-aineistojen käytössä. Tämä kirja esittää keskeisimmät karttoihin, kartoitukseen ja paikkatiedon laadintaan liittyvät matemaattiset perusteet. Kartat ovat keskeisiä elementtejä paikantamispalveluissa, navigoinnissa, yritystoiminnassa ja visualisoinnissa. Karttoihin perustuvat järjestelmät ylläpitävät yhteiskunnan häiriötöntä toimintaa, sillä tieto niin valtioiden kuin tonttimaankin rajoista on tarpeen tallentaa tarkasti ja luotettavasti. Paikkatietoa tarvitaan myös esimerkiksi sääennusteita varten. Karttojen laatiminen on myös osa ihmisen pyrkimystä ymmärtää paikkaamme maailmankaikkeudessa. Maapallon kartoitus on kulkenut käsi kädessä tieteen kehityksen kanssa kautta historian ja liittyy moniin luonnontieteiden peruskysymyksiin.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Tekijä Vermeer, Martin - Rasila, Antti
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0357-7937
Sivumäärä 247
ISBN 9789525985191
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8355976
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat avaruus, eksponenttifunktiot, geodeetit, geodesia, kartoitus, karttaprojektiot, kolmiulotteisuus, kompleksifunktiot, kompleksiluvut, koordinaatit, pallotrigonometria, satelliitit, tietokirjallisuus, vektorit (matematiikka), Geodesia Maanmittaus
Alanimike 8355976

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Maailman kartta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot